Equivocar-se per innovar

Javier Martinez Aldanondo, en un article publicat a un suplement de Tokland sobre e-learning, fa una reflexió sobre innovació i aprenentatge. Martínez Aldanondo comparteix la filosofia que cal incentivar l’error perquè el fracàs comporta analitzar què no ha funcionat, és a dir, aprendre, i buscar-hi una solució nova.

Les innovacions busquen satisfer una necessitat i per tant, impliquen invertir els recursos amb què comptem avui per obtenir uns resultats incerts demà. I en la majoria dels casos això és més aviat sinònim de fracassos que d’èxits. Però si aprenem dels errors i els corregim, estem generant coneixement, una habilitat clau en la societat actual.

L’acceptació de l’error i la importància de qüestionar el perquè sí i el perquè no de les coses en la dinàmica diària de les empreses i organitzacions és el que en determina el grau d’aprenentatge i d’innovació, i en conseqüència, conclou Martínez Aldanondo, la capacitat per afrontar els reptes del futur.

Antonio Olaya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s