Històries personals per gestionar el coneixement: Esport i reinserció

L’esport és una experiència educativa magnífica perquè demostra el valor de l’esforç i la perseverança. Això ho il·lustra molt bé una història que vaig viure a l’època en què treballava en un centre de Justícia Juvenil i vam decidir, una mica com un desafiament personal, participar a una marató, junt amb un jove intern que complia mesura per un delicte molt greu.

I ho vam aconseguir: plegats vam recórrer els 42,195 Km de la prova. De retorn al centre el nostre èxit va ser compartit amb la resta de joves del grup educatiu, molts dels quals ens havien acompanyat als entrenaments.

Vuit anys més tard, a la sortida d’una marató vaig tornar-me a trobar el meu company de cursa. Aquesta vegada no corria perquè estava lesionat, però realitzava tasques d’speaker per a l’organització. No havia tornat a tenir cap més problema amb la justícia.

Vegeu tot l’article a e-moderadors

Miquel Àngel Tapias

4 thoughts on “Històries personals per gestionar el coneixement: Esport i reinserció

 1. Això si que és una història. Una de les coses que tinc pendent (una de tantes) és acabar una marató. Felicitats. Et seguim quan escrius (que ho fas molt bé) i ara també en aquesta nova i desconeguda faceta teva.

  M'agrada

 2. A més de descobrir la teva dimensió maratoniana (va bé saber les aficions de les persones col·laboradores del programa Compartim!) i observar la bona tasca que duen a terme els professionals de centres de justícia juvenil i també centres penitenciaris, el teu post evidencia que les històries narrades en primera persona són un recurs utilíssim per compartir experiències i bones pràctiques.Gràcies, Miquel Àngel, per aquest relat.

  M'agrada

 3. Enhorabona, Miquel Àngel, per acabar la marató, pel magnífic relat (molt ben escrit) i per la contribució social feta als centres de justícia juvenil, provada amb aquest interessant relat. I una prova també de la importància d’explicar històries (aquest terme que està tan de moda i que és l’storytelling) més que sermons!

  M'agrada

 4. Us recordo que les narratives les hem començades ja a treballar amb el grup de Prenvenció Comunitària i Mediació amb una metodolgia també propia i omplementaria a les que hem posat en marxa a les CoPs. Al llarg dels propers dies farem un pots explicatiu i anunciarem una sessió de treball a la que els que esteu interessat us podreu inscriure.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s