Expoelearning 2008

Aquests dies té lloc a Barcelona el Congrés Expoelearning 2008, que en aquesta setena edició reflexiona principalment sobre l’evolució de l’aprenentatge electrònic per l’impacte de la banda ampla i de les tecnologies de la mobilitat. L’oferta de continguts formatius multiformat i a través de diferents canals de forma integrada configura itineraris formatius personalitzats i en el moment en què es necessiten (just in time).

La primera jornada ha comptat amb dos ponents que han captivat l’auditori amb les seves reflexions: Javier Martínez Aldanondo (“Aprendizaje Just in time”) i Genís Roca (“¿Realmente sirve la web 2.0 para el e-learning?”).

Expoelearning (1)

Expoelearning (2)

Jesús Martínez Marin

3 thoughts on “Expoelearning 2008

  1. Gràcies, Jesús, pel relat superútil de les conclusions més distintives dels teus dos dies d’assistència a l’Expolearning a Montjuïc. ¿Per a quan tindrem el campus virtual del CEJFE amb Moodle?M’interessa molt el m-learning (mobil learning): PDA, GPS, SMS… Ho dèiem l’altre dia aprendre just-in-time, on i quan ho necessitem, ubíqüament i sense limitació del temps. Si t’hi animes i vas agafar materials, un altre dia ens podries parlar de les experiències del grup DIM pel que fa a la premsa digital i a les aplicacions educatives de la web 2.0.Pel que sembla un dia d’aquests trobarem el teu avatar (per cert, com serà?) volant per SecondLife. Els experts en destaquen la utilitat a l’hora d’assajar i simular actuacions que després s’han de dur a terme al món real (relacionar-se, comunicació empàtica, diàleg, mediació…); per tant, se’n pot treure profit per a l’aprenentatge i l’assaig d’un conjunt de determinades habilitats. Per a la resta de funcionalitats, SL, com dius, ha decaigut força, sobretot perquè no soluciona temes d’identificació, de personalitat digital i seguretat que permeti als nostres avatars transaccionar lliurement.I, pel que fa al programa Compartim, al meu entendre, de moment ja farem prou de sortir-nos-en més o menys reeixidament en la nostra “First Live”. Ho veieu així?

    M'agrada

  2. La part bona dels congressos és aquesta. Tens la possibilitat de comparar el que es fa fora i el que tens a dins. Al programa Compartim tenim una gran tasca plegats per acabar de configurar-lo i estandarditzar-lo el 2008. Però el que sempre ens ha acompanyat, com saps, Jordi, ha estat l’actitud de mirar sempre una mica més enllà. Qui sap el que ens depara el 2009?

    M'agrada

  3. Jesús, moltes gràcies per les teves aportacions… Veig que el Congrés d’Expoelearning va donar molt de si. Al marge de la síntesi que ens fas d’algunes de les comunicacions i exposicions del Congrés, veig molt interessant el debat que heu obert tu i Jordi Graells al voltant de crear situacions simulades per posar en pràctica l’exercici de la nostra execució penitenciària. De fet, és el que ens deia Javier M. Aldanondo: buscar situacions per executar coses i aprendre dels nostes errors. O el que ens diu Jordi Graells: destacar la utilitat a l’hora d’assajar i simular actuacions que després s’han de dur a terme al món real (relacionar-se, comunicació empàtica, diàleg, mediació…) Aprendre practicant…. Segur que tothom pensa en alguna de les nostres comunitats (psicòlegs, educadors socials, etc.). Per al proper any, podríem obrir alguna via en aquest sentit.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s