El microvídeo: una nova eina per a les comunitats de pràctica

Amb aquest miniclip de vídeo, encetem un nou servei per a les comunitats de pràctica del Programa Compartim. Es tracta d’un servei d’edició de vídeo, de 3 minuts com a màxim, per recollir part de les reunions presencials o qualsevol altra temàtica que les comunitats considerin adient gravar.

La comunicació per vídeo està obrint grans possibilitats per transferir el que fem i sabem de manera més gràfica i atractiva. Sols hem de rumiar les situacions en què ens aniria bé usar el recurs. Valgui d’exemple aquest primer vídeo, el del seminari del dia 1 d’abril amb Javier Martínez Aldanondo.

Vegeu tot l’article a e-moderadors

[SWF]http://www.blogger.com/img/videoplayer.swf?videoUrl=http%3A%2F%2Fvp.video.google.com%2Fvideodownload%3Fversion%3D0%26secureurl%3DqAAAAHZQAKfu6jF-JfdYz_38VliLMxRY5U7BVFK9BtH2keV9uuSEyLIH8e8smcCpmCDeULRuLV97zrnI4hTzgdnZZeARWloSAjoBt8W9r97Cbezy3MEwaFfyJf7Tu0Xs_1ecVNAshe9IhRVf4kG3ReoDKeXtQtMFQgrWbRC30WwR_uuX7jCwdRMuv0pLnBdD3daijeCUasSpmctzCZuN4elVUFhyyXJlPnVdxDTQVEwxHeWi%26sigh%3DxfjVpA8EaaASGoANXGL_gGuF6QE%26begin%3D0%26len%3D86400000%26docid%3D0&nogvlm=1&thumbnailUrl=http%3A%2F%2Fvideo.google.com%2FThumbnailServer2%3Fapp%3Dblogger%26contentid%3Dcd98c041c7bfd191%26offsetms%3D5000%26itag%3Dw320%26sigh%3DaVAj2AnuKM0ROITeLIDAEn2_sI8&messagesUrl=video.google.com%2FFlashUiStrings.xlb%3Fframe%3Dflashstrings%26hl%3Den, 320, 266[/SWF]

María Sierra Cachero

6 thoughts on “El microvídeo: una nova eina per a les comunitats de pràctica

 1. És una possibilitat fantàstica perquè hi ha coses que és millor explicar-les mitjançant aquest mitjà. Si us hi animeu, podríem fer un bon dipòsit de videos formatius/explicatius per a cada comunitat, que a més ens poden estalviar d’escriure el text.

  M'agrada

 2. Bona feina Alexander, Maria, Jesús i companyia. Tots els microclips de vídeo els anirem publicant al bloc gestioconeixement.blogspot.com en forma de post cada vegada que se’n publiqui un. Així els internautes que visitin el bloc es faran una idea molt real de l’activitat del programa, i amb molt poca estona. Després tots els vídeos els anirem referenciant en forma d’enllaços a la columna de la dreta del bloc. És a dir, hi haurà un apartat fix d’enllaços a tots els vídeos. Com ho veieu? Us sembla un bon recurs?

  M'agrada

 3. També teniu la possibilitat de decidir si només estaran a l’espai privat de l’e-Catalunya (el vostre grup) o oberts a tota la comunitat. Vosaltres decidiu.

  M'agrada

 4. Maria, et vull fer una proposta. Tinc pendent fer un power point sobre la utilització de la plataforma, ja que mai no hem pogut fer formació a tot el col•lectiu d’educadors i ens ho demanen. Seria factible fer un vídeo? És molt més il•lustratiu i crec que aconseguirà millor els objectius. Dijous tinc reunió al CEJFE, no sé si seria possible trobar una estoneta per fer-lo. En parlem. Si queda bé, el podria fer arribar a la resta de col•lectius.

  M'agrada

 5. A més del servei que ofereix el CEJFE, vull proposar que tothom pugui gravar en vídeos curts qualsevol idea, ensenyament, proposta, missatge o post que vulgui transmetre a la resta de companys del Compartim i altres organitzacions amb qui ens relacionem. Aprofitant el telèfon mòbil, qualsevol màquina de fotos digitals (que fan movies tb), càmera web, filmadora, etc., tot s’hi val…Es tractaria de fomentar que ens acostumem a explicar en vídeo les coses que fem. Us imagineu una organització que fomenti aquesta habilitat? Per què no impulsem una mena de premi a la millor bona pràctica en vídeo; és a dir, al millor microvídeo editat per algun membre del Compartim. Qui s’hi apunta?

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s