Comunitat de pràctica en l’àmbit de la salut

Metges i infermeres especialistes en endocrinologia de l’Hospital Arnau de Vilanova i metges i infermeres generalistes de dos centres d’atenció primària de Lleida gestionaran el seu coneixement dins una comunitat de pràctiques.

Amb la intenció de millorar:

  • L’atenció al malalt endocrinològic.
  • La gestió dels recursos sanitaris (resoldre el problema, si no requereix visita hospitalària, en l’atenció primària).

Hem dissenyat una enquesta qualitativa inicial per als integrants, prenent com a model l’Idescat quant a la societat de la informació, que ens serveixi de primera pauta metodològica per posar en marxa la comunitat virtual de pràctica clínica. Voldríem, amb una bateria de no gaire més d’11 preguntes, comparar els usos informàtics i d’Internet dels professionals implicats amb els de la població general de Catalunya i també arribar a saber si han sentit a parlar de les comunitats de pràctiques i creuen en l’eficàcia dels equips multidisciplinaris que els proposem.

Des de l’experiència viscuda a les vostres comunitats, ens agradaria conèixer la vostra opinió.

Gràcies per endavant!

Sobre la imatge: Maternity ward © roxeteer CC – BY – SA

Vegeu tot l’article a e-moderadors

Francesca Cañas Ortiz

2 thoughts on “Comunitat de pràctica en l’àmbit de la salut

  1. Francesca, el mètode que heu escollit per posar en marxa les CoPs, ha estat més planificat i pautat que el que vam fer servir nosaltres a Justícia (el teu màster en societat de la informació i el coneixement, et delata). Si ara comencéssim, segurament tindríem en compte aquesta línia base, que pot ser molt útil després per establir comparatives i analitzar els resultats. Com et deia, el nostre ha estat un projecte bàsicament autodidàctic. Vam anat aprenent sobre la marxa, i vam estar especialment atents als comentaris i opinions de la gent que hi participava. Això ens va permetre modular i corregir la trajectòria de les comunitats. Sobre aquesta fase, el nostre consultor en l’etapa d’inici, Sergio Vásquez, en va parlar a la ponència “La táctica importa” (la pots trobar al dipòsit documental). El que sí que vam fer és passar posteriorment un qüestionari (Jornades de Bones Pràctiques) amb ítems similars als que recolliu vosaltres. Si vols, et puc enviar el qüestionari que fem servir i les conclusions -provisionals- que estem treiem.

    M'agrada

  2. Gràcies Jesús, he mirat la ponència de la que parles i està molt bé; la veritat és que jo també noto que em serveix el que vaig aprendre al màster i això és d’agraïr, perquè no sempre el que estudies amb esforç et serveix després a la pràctica. M’aniria molt bé mirar el vostre qüestionari, potser alguna pregunta també seria aplicable al nostre i, d’aquí un temps, podríem comparar resultats… (ja voldria jo formar un grup com el que teniu vosaltres!):$

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s