Creative Commons per a totes les comunitats

Coincidim amb les altres comunitats que podem treballar de manera transversal els temes que interessen els diferents col·lectius del programa Compartim, com ara els drets d’autor.

La comunitat de monitors artístics s’ha estructurat en tres grups de treball (creative commons, desenvolupament de la creativitat, art teràpia). En aquesta perspectiva més transversal, el grup de Creative Commons ha pensat a editar un petit manual d’ús sobre aquells aspectes de la propietat intel·lectual que resolguin tota mena de dubtes dels col·lectius a l’hora de produir coneixement.

Vegeu tot l’article a e-moderadors

Sònia Marco

3 thoughts on “Creative Commons per a totes les comunitats

  1. Un tema per estudiar, tenint en compte el que dius, Sònia, seria fer una trobada presencial anual entre totes les persones de les CoPs que participen activament en els grups de treball. Un dia per parlar i compartir les coses que fem. És un format diferent al de bones pràctiques que podria ser interessant. Per al 2009.

    M'agrada

  2. La sessió que vaig impartir aquest any passat sobre l’ús de les llicències Creative Commons en l’àmbit de la comunitat de monitors artístics va ser molt productiva perquè la vostra comunitat toca de ple el tema de la creativitat i la producció d’obres d’àudio o vídeo alterant-ne alguna/es característica/iques. A més, aquest any tindreu, suposo, la sessió amb Ignasi Labastida, que és el representant Creative Commons Catalunya-Espanya. Si traieu algunes conclusions que serveixin per a les obres artístiques (que és en el camp on més fàcil són de justificar certes proteccions per a les obres per tal d’incentivar i promoure la creativitat dels artistes), imagineu-vos per uns instants com d’útils poden ser aquestes pautes per a la producció de coneixement tècnic -no artístic- per a la resta de comunitats. [Aquí cal tenir en compte que la legislació de propietat intel·lectual afecta per igual les obres artístiques i les tècniques.] És a dir, compliu totes les condicions perquè poseu sobre un manual d’ús (en format molt sintètic) tots aquells aspectes, que sobre els drets d’autoria, la propietat intel·lectual i l’ús de llicències de difusió oberta com les Creative Commons, poden ajudar els membres de les altres comunitats i enriquir enormement el conjunt del programa Compartim. ¿Per què no us ho proposeu per després de la sessió amb Labastida i que ell mateix us ho pugui validar? ¿Us hi animeu?

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s