El Twitter a la Biblioteca del CEJFE

La Biblioteca del CEJFE ha obert un compte per poder fer servir el Twitter, una aplicació de microblogging, al bloc de la Biblioteca, amb l’objectiu d’aconseguir una comunicació més fluïda i propera amb tots els usuaris.

Catuxa Seoane, documentalista i blocaire veterana, en el curs Web social per a professionals de la informació destaca alguns dels usos que pot tenir el Twitter als centres d’informació: publicar petites informacions al web i que els usuaris les rebin alhora per SMS, retransmetre esdeveniments, rebre el feedback immediat dels usuaris sobre una qüestió, comunicació amb altres biblioteques i entre els treballadors, etc.

Vegeu tot l’article a e-moderadors

Montserrat Garcia Rabinad

3 thoughts on “El Twitter a la Biblioteca del CEJFE

  1. Montserrat, permet-me que et feliciti per aquesta anotació tan didàctica i per la iniciativa de twittejar des de la biblioteca del CEJFE, esdevenint així una autèntica pionera.El futur del twitter és ara per ara impredictible, però el fet cert és que el creixement d’aquesta eina és espectacular i la seva consolidació és una realitat. Fa un temps vam dedicar un parell d’anotacions a aquest fenomen en el bloc del curs Innovar x Internet, acció formativa que vam impartir l’any passat Jordi Graells i el que això escriu(http://innovarxinternet.bloc.cat/.En la línia del que apunta Seoane en la teva anotació, permet-me que et faci avinent una primícia. Des de fa unes setmanes, i per tal de publicar notícies, i informar sobre esdeveniments, publicacions i convocatòries sobre beques i ajuts vinculades a la recerca, des de la Direcció General de Recerca també twittegem. Es tracta de l’usuari twitter de Recercat (http://twitter.com/recercat), el nostre butlletí electrònic sobre recerca científica i innovació tecnològica. Lògicament, el primer que he fet aquest matí després de llegir la teva anotació és, des del nostre usuari twitter de Recercat, fer-nos seguidors del vostre usuari twitter de la biblioteca. Una manera àgil i econòmica d’estar en contacte, de fer xarxa social!

    M'agrada

  2. Gràcies, Xavier, ara mateix també et busco al Twitter i em faig seguidora vostra, i t’hauria de donar les gràcies a tu i al Jordi perquè va ser precisament el curs fet l’any passat el que em va desvetllar aquesta inquietud per renovar la biblioteca i fer que els seus serveis fossin més adients a la web 2.0, al curs d’Innovar x internet vaig començar el bloc i a poc a poc estic fent altres cosetes… repeteixo que vosaltres n’heu sigut una mica els pares de la meva “transformació” en “bibliotecària 2.0”

    M'agrada

  3. Sí, Montserrat, guardem molt bon record d’haver col·laborat al teu canvi. Però, sense la teva tenacitat i implicació per veure com pots treure profit de totes aquestes eines, el nostre missatge no hauria calat com ho va fer. I ja saps que personalment penso que la gent de biblioteques i arxius esteu especialment dotats per implicar-vos en aquesta mena de projectes. Un cop més la nostra enhorabona per tot el que feu!!!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s