Una acampada amb deu joves d’un centre de menors

Avui vull compartir amb vosaltres una altra experiència. Amb aquests relats, que vaig publicant al bloc, us vull transmetre el coneixement que acumulem en l’àmbit dels centres de menors.

Els protagonistes eren el meu company Eduard Obiols i els joves que ateníem en el centre, jo només era un personatge secundari. Cada primera setmana d’agost, l’Eduard acompanyava d’acampada als 10 joves del grup educatiu, a la Palma de Cervelló. Jo feia vacances al mes d’agost, però cada primer dimecres anava a la Palma per participar durant tot un dia en l’acampada: esmorzàvem, jugàvem a futbol, ens banyàvem a la piscina, dinàvem, etc.

Molts joves no han oblidat aquella experiència. Fa poc un d’ells, avui pare de família, em recordava com havia arribat a ser de feliç aquells dies. Durant els deu anys de la meva estada al centre no hi va haver mai cap denúncia per delictes i fugides, i això que l’acampada durava 5 dies i tots els joves complien sentències judicials d’internament. Això significa 500 jornades sense denúncies entre una població d’elevat risc. Encara que només sigui en termes econòmics, no us sembla que l’experiència era rendible?

Sobre la imatge: Tent city © Shane Bee CC – BY – NC – ND 2.0

Vegeu tot l’article a e-moderadors

Miquel Àngel Tapias

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s