Projectes guanyadors de l’Startup 2.0

El 21 de maig, en el transcurs del bdigital Global Congress que ha tingut lloc a Barcelona, es van donar a conèixer els tres projectes guanyadors del concurs de webs Startup 2.0: Zilok (lloguer en línia), UnLtdWorld (xarxa social d’emprenedors) i iFoods (videoreceptes de cuina). D’entre els 10 projectes finalistes, tres són de l’Estat espanyol: Bubok (publicació de llibres a demanda), Planetaki (agregació social de continguts) i Wolpy (per compartir experiències de viatges). Un altre dels projectes finalistes especialment interessant per al nostre àmbit és AllRise.com (un jutjat en línia).

Aquest és el segon any en què es convoquen els premis Startup 2.0, organitzats per Alianzo i La Caixa. L’any 2007 el protagonista va ser el vídeo i aquest any ho han estat les xarxes socials.

Vegeu tot l’article a e-moderadors

[SWF]http://www.vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=960579&server=www.vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=00ADEF&fullscreen=1, 400, 302[/SWF]
Introducing AllRise.com from AllRise.com on Vimeo.

Joana Soteras Guixà

Joana Soteras

3 thoughts on “Projectes guanyadors de l’Startup 2.0

  1. Gràcies, Joana, pel post que referencia els resultats del rellevant premi Startup 2.0, que va tenir lloc a Barcelona aquesta mateixa setmana. L’aplicació web 2.0 referida a l’àmbit de la justícia sembla que hagi de ser, doncs, AllRise.com. És molt divertit: els usuaris immersos en el seu procés per jutjar un assumpte. ¿Ens adonem que, encara que només sigui una aproximació del que està venint s’estan capgirant les maneres de fer i de procedir? Aquesta mateixa setmana la companyia Google ha presentat Google Health, un servei d’informació de salut que combina el clàssic sistema de recerca de la companyia líder d’Internet amb registres sanitaris personals de l’usuari a la web. L’objectiu, donar als pacients el control del seu historial mèdic i poder consultar-lo des de qualsevol ordinador del món. Aquest servei permet concentrar totes les dades mèdiques de l’usuari a Google i, a partir d’aleshores, el buscador reuneix informació relacionada que li pugui interessar, com notícies mèdiques, farmàcies o especialistes. També disposa d’un directori mèdic organitzat per desenes d’especialitats i permet programar una alarma que recordi als pacients quan s’han de prendre els medicaments o vacunar-se. A més, una enciclopèdia mèdica ofereix informació sobre qualsevol malaltia o afecció. De moment, només el poden utilitzar els usuaris dels Estats Units, i concretament els pacients d’una única clínica, i la subscripció és voluntària. ¿Som conscients del tsunami -en paraules de Genís Roca- que ens ve a sobre?

    M'agrada

  2. Estava pensant en escriure un post per explicar la bona acollida que va tenir el projecte EndoBlocLleida (la comunitat virtual de professionals sanitaris de l’assistència primària i especialitzada que m’ocupa des de fa ja un temps) i em trobo amb la notícia del Google Health.He entrat a tafanejar (si tens un compte gmail pots accedir a la informació més bàsica) i m’agrada força com ho tenen organitzat. El cas és que sempre tinc un motiu per donar-vos les gràcies. Aquest cop és la vostra eficàcia per estar al dia i la vostra generositat per compartir sempre les vostres troballes! Tornant a les comunitats de pràctiques, EndoBlocLleida, aprofito per dir-vos que una de nova ha començat a caminar i que els seus integrants han donat mostres d’estar motivats i compromesos amb els objectius a assolir, o sigui que no puc estar més contenta. Us mantindré informats! A reveure!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s