Una organització 2.0. L’endevineu?

Llegiu primer el text i, en acabat, mireu el vídeo. Sabeu de quina organització estem parlant?

Les persones que hi treballen diuen que els sorprèn «el gran nombre d’oportunitats que hi ha per continuar aprenent». La missió d’aquesta organització és organitzar la màxima informació i fer-la accessible i útil. «Amb un munt de problemes quan anem cada dia a treballar, tens l’oportunitat d’ajuntar gent per resoldre problemes…», segueixen opinant alguns professionals. Per acabar reblant «I és realment genial treballar en un lloc on sents que la teva aportació no és sols benvinguda, sinó desitjada».

Ja heu descobert de quina organització es tracta? Seria un somni imaginar-nos que algun dia puguem treballar així? Jo m’hi apunto a intentar-ho! I vosaltres?

[iframe http://dotsub.com/api/smallplayer.php?filmid=3498&filminstance=3500&language=en 320 272]

Jordi Graells Costa

5 thoughts on “Una organització 2.0. L’endevineu?

 1. Jo també m’hi apunto!És molt important que es trenquin les “inèrcies” que frenen les noves aportacions. Sobretot al nostre àmbit on moltes vegades la incorporació de projectes nous “es viu malament”. La majoria de vegades és per por, ja se sap, les innovacions provoquen tensions, i també per la manca de cultura de “compartir” coneixements.

  M'agrada

 2. Jordi, de fet ja tenim punts en comú amb la gent que treballa a aquesta empresa, sobretot per allò que diuen: «Amb un munt de problemes quan anem cada dia a treballar…” Amb alguna de les altres coses que esmenten també m’hi sento identificada, però només quan ho relaciono amb la comunitat d’educadors: “l’oportunitat d’ajuntar gent per resoldre problemes…»; «el gran nombre d’oportunitats que hi ha per continuar aprenent». I en la frase: «I és realment genial treballar en un lloc on sents que la teva aportació no és sols benvinguda, sinó desitjada». N’hi hauria prou a canviar la paraula treballar per participar. Per cert, no sé si us havia comentat que sóc de les que veu sempre la botella mig plena.Tot arribarà!!!

  M'agrada

 3. El vídeo demostra que els espais són molt importants per afavorir la interacció dels components d’un equip de treball. Els jocs i les sales de lleure afavoreixen el “bon rotllo” i un ambient de treball agradable fa que tinguis ganes de fer coses, d’innovar! Que tinguis ganes d’anar al teu lloc de treball! Com que jo sempre “escombro cap a casa” he comparat aquests espais que tenen a Google amb les noves tendències de les biblioteques als USA i són comparables. Als USA s’havien fet estudis que la biblioteca com a espai tradicional de silenci, recolliment, i lectura s’estava quedant obsoleta i que malgrat presentar serveis innovadors i 2.0: blocs, RSS, Facebook,etc. els serveis bàsics com el préstec i la lectura en sala poc a poc anaven perdent usuaris en front de l’univers d’internet. Aleshores es van posar mans a l’obra; que a la biblioteca no es permet menjar, doncs apa, bars a les biblioteques amb diaris i revistes per consultar; que no es permet parlar, doncs terrasses i espais diferenciats on els grups d’estudiants o investigadors poden parlar, discutir,etc; lloguers de USB, consoles, jocs; promoció de llibres mitjançant conferències dels autors, clubs de lectura, concursos literaris; biblioteques que són sales d’exposicions; sales de la biblioteca on pots parlar pel mòvil…Resultat: a les biblioteques on aquestes iniciatives s’han portat a terme, hi hagut un canvi espectacular. Aquest usuari que estava perdut en la distància que permet Internet, torna a la biblioteca per berenar amb els companys i fer els seus treballs o prendre un cafè mentre consulta les novetats i els diaris. Els concerts tenen molt bona acollida, les trobades amb els autors són ben valorades i les sales de lectura… plenes!! Un canvi d’ambient i una reutilització dels espais ha donat nova vida a un lloc tradicional i l’ha revaloritzat. Un altre dia explicaré les idees per dinamitzar l’espai de la biblioteca del CEJFE que m’han vingut al cap!

  M'agrada

 4. @ Rosanna i Susana. Això és precisament el que ens passa: que som persones optimistes, veiem l’ampolla mig plena i som conscients que costarà moltíssim fer avançar la nostra organització cap a un escenari 2.0. Però, ens coneixem prou bé els que participem del programa i amb tenacitat, honestedat i convenciment, com dius Susana, tot arribarà!@ Montserrat. Jo també tinc ganes de conèixer-les. Ets una persona innovadora perquè les idees que proposes, per trencadores que siguin, es valen d’eines internet i 2.0, responen a necessitats que detectes i les penses ja amb els processos d’implantació incorporats i tenint en compte el que saben també les persones del teu entorn. Amb aquests ingredients, difícilment poden fracassar. O sigui esperem saber-les, eh!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s