La comunitat de Recursos humans de la Diputació de Barcelona

Fa uns dies vaig tenir l’oportunitat d’assistir, en el marc d’un curs de postgrau sobre e-Govern a la Universitat Pompeu Fabra, a la interessant sessió amb Enric Herranz, responsable de la comunitat de Recursos humans (CORH) de la Diputació de Barcelona i que funciona des de 2006, que va obtenir el premi Tecnimap 2006 per a projectes d’Administració electrònica.

La CORH és un espai virtual i presencial creat per compartir i gestionar informació entre els professionals que gestionen el personal en el sector públic local. Els prop d’un miler d’usuaris actuals poden tenir accés, segons el perfil, a un ampli ventall de recursos de treball, entre els quals destacaria: diferents manuals i guies de procediments, com ara el Reglament per al manteniment de la RLT; els indicadors bianuals de la gestió de la comunitat i la secció ‘La consulta del dia’, en què se selecciona i publica la consulta tècnica d’un usuari i la resposta de la comunitat.

Si hagués de fer un paral·lelisme entre la CORH i el programa Compartim, diria que comparteixen bàsicament la dispersió dels membres en el territori i una acció combinada en entorns presencials i digitals. A diferència de la CORH, el wiki i les eines de producció compartida de coneixement del programa Compartim palesen, segurament, una participació més directa dels membres de les comunitats en la producció de coneixement.

Vegeu tot l’article a e-moderadors

Ramon Saball Balasch

One thought on “La comunitat de Recursos humans de la Diputació de Barcelona

  1. Gràcies, Ramon, per fer-nos sabedors de comunitats tan interessants com aquesta, de compartició d’informació entre tècnics i responsables de gestió de recursos humans.El bloc vol ser precisament això: un punt de trobada d’experiències de treball de gestió de coneixement i de comunitats.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s