Nous models de relació: del front-office a les eines web 2.0

La formació de gestors públics en les diferents dimensions de l’e-govern és l’objectiu del postgrau de Govern i Gestió Pública a la Societat de la Informació: e-govern, de la Universitat Pompeu Fabra, que estic fent. Dimarts passat va ser el torn de Jordi Graells, que va parlar sobre “Nous models de relació: del front office a les eines web 2.0”.

Graells ens va fer palès que l’Administració 2.0 significa treball en xarxa. Proposa desfrikititzar l’allau d’informació i eines que envolta el procés d’innovació. I marcar en concret uns objectius clars:

 • crear, barrejant i compartint coneixement
 • usar les eines tecnològiques 2.0
 • obrir el coneixement (llicències Creative Commons i altres)
 • definir estratègies i eines per gestionar internament el coneixement
 • relacionar-se externament de manera més horitzontal

Va il·lustrar-ho amb exemples d’àmbit públic i privat i es va referir explícitament al programa Compartim del Departament de Justícia. A propòsit, vam convidar la resta d’alumnes a assistir a la tercera jornada de gestió del coneixement a Justícia. I l’endemà ja me n’estaven demanant la data!

SlideShare | View | Upload your own

Vegeu tot l’article a e-moderadors

Ramon Saball

2 thoughts on “Nous models de relació: del front-office a les eines web 2.0

 1. Gràcies, Ramon, pel comentari i per la teva actitud activa en el postgrau.En principi la data que tenim reservada per a la tercera jornada de gestió del coneixement al Departament de Justícia és el matí del dijous 4 de desembre, i en un format, com dèixem, més lleuger i 2.0 que l’any passat.Jesús, oi que va per aquí el tema?

  M'agrada

 2. Efectivament. El desembre de l’any passat vam poder constatar quelcom molt difícil en el treball col·laboratiu i comunitats de pràctica, que havíem entrat a la fase tercera de consolidació. I el 4 de desembre d’aquest any podrem mostrar a totes les persones interessades quin valor aquestes noves formes de treball aporten a l’organització i als professionals. Les CoP han evolucionat molt bé i algunes ja estan consolidant un procés de maduresa que mostra resultats molt engrescadors.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s