Es pot gestionar el coneixement a les pimes?

La gestió del coneixement en les empreses els ha comportat ser competitives i assegurar-se la supervivència en l’actual escenari econòmic de globalització de mercats. De fet, hem arribat a un punt en què aquesta estratègia de connexió i intercanvi és totalment imprescindible per a la pervivència de qualsevol organització. Quan una empresa ja no necessita continuar impulsant un programa de gestió del coneixement, vol dir que l’ha aplicat amb èxit perquè l’ha integrat, per dir-ho així, en el seu ADN.

Les pimes són un tipus d’organitzacions perfectes per desenvolupar un programa d’intel·ligència compartida perquè els canvis culturals i organitzatius que comporta són més fàcils d’introduir i consolidar que en les grans empreses. Tanmateix, convé abans de tot considerar les variables següents:

  • La introducció de canvis culturals i organizatius molt importants comportarà una tranformació irreversible de la mateixa organització.
  • La formació externa és primordial.
  • S’ha d’incentivar els treballadors perquè esdevinguin els veritables protagonistes del projecte.

Vegeu tot l’article a GaliciaPMS

Mario Pérez-Montoro

2 thoughts on “Es pot gestionar el coneixement a les pimes?

  1. L’article que vas publicar, Mario, em fa recordar que les pimes representen el 90% de les empreses a l’Estat espanyol. Ara tenen una oportunitat d’or per gestionar el seu coneixement i per aplicar intensivament solucions web 2.0 en el seu model de negoci. La seva estructura petita i àgil els permet que, usant intel·ligentment aquests recursos, es puguin situar en un pla molt competitiu. Ara bé, aquest procés requereix d’un lideratge a tots els nivells: del Govern, de l’Administració, dels empresaris, de les associacions i corporacions d’empresaris, dels treballadors… En fi, que tothom hauríem de tenir el nostre rol rellevant en aquest procés.Milers d’usuaris hem d’aprendre a treballar d’una altra manera, cap a models de treball més col·laboratius, més eficaços i, al capdavall, més agradables. I tothom hauríem de contribuir a avançar en aquesta direcció, organitzant conferències i programant informació…

    M'agrada

  2. Continuant amb les accions de difusió del programa Compartim que ha fet el professor Mario Pérez-Montoro, referenciem el bloc News going on, que es fa ressò d’una intervenció seva en què explica el programa de gestió del coneixement del Departament de Justícia.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s