Més informació sobre la presentació de les CoP de Salut

Tal com recollia els posts del dia 15 i del 30 de juny, el passat dia 30 de juny va tenir lloc l’acte de presentació de la prova pilot de gestió del coneixement dins l’Agència de Protecció de la Salut (APS) del Departament de Salut (vegeu-ne els vídeos a YouTube), amb el títol “Es pot gestionar el coneixement de l’APS?”. Amb una sala d’actes plena de gom a gom i, a la sortida, unes cares somrients, cares amb un interrogant al front, cares encuriosides…

Aquesta prova pilot ha estat possible gràcies a l’aixopluc del Departament de Justícia, al suport de la directora dels SR a Barcelona i a la Catalunya Central, a l’esforç dels membres de les CoP i, molt especialment, al sobreesforç de les e-moderadores, que van presentar a l’acte els documents elaborats col·laborativament per les CoP:

 • Glòria Piera (APS-EPS Vallès Occidental Oest). Perills químics associats a l’oli de fregir. Descripció i mesures preventives.
 • Lidia Sabaté (APS-EPS Vallès Occidental Est). Supervivència de microorganismes patògens a l’etapa de neteja i desinfecció dels vegetals de consum en cru. Mesures preventives amb el mètode d’higienització amb hipoclòrit sòdic.
 • Maribel Ridao (APS-SRB). Controls microbiològics aplicables als preparats de carn, productes carnis i menjars preparats.Marca sanitària i marca d’identificació.
  Clara Arcarons (APS-SRCC). Llei del tabac: situacions de desprotecció.
 • Marina Julià (APS-SRB). Revisió del document Protocols d’inspecció a empreses o serveis de control de plagues.
 • Alba Santamaria (APS-EPS Vallès Occidental Oest). Actuació del veterinari oficial d’escorxador davant de l’arribada d’una partida de remugants procedents d’una zona restringida per llengua blava.

Es van extreure conclusions de la prova pilot fent especial menció de les dificultats i mancances trobades. Ens queda molt per aprendre i hi ha molts aspectes que cal millorar però ara sabem que a l’APS es pot gestionar el coneixement, i que això és precisament el que intentarem fer també ara des de la plataforma e-Catalunya, dins del portal de l’Agència de Protecció de la Salut, amb el nom de Gestió del Coneixement, amb alguna part oberta al públic per poder comunicar-nos amb tots vosaltres.


| View | Upload your own

Toni Colomer Blanca Rigau Dani Giménez

8 thoughts on “Més informació sobre la presentació de les CoP de Salut

 1. Una organització que aprèn i que creix és una organització que intercanvia coneixement en tots els nivells. El coneixement que flueix és el veritable capital de l’organització. Buscar-ho, recollir-ho, elaborar-ho, crear-ne de nou, facilitar-ho, transmetre-ho… transformant-nos contínuament…Enhorabona per la iniciativa, la salut pública necessita aquesta energia. Felicitats Blanca, Toni, Dani i a tots els que esteu engrescant…Josep Lluís

  M'agrada

 2. Heu trobat una eina per transformar moltes inquietuds, individuals i disperses la majoria, en treballs i conclusions.No pareuVull felicitar-vos i demanar que hem deixeu participar des de Tarragona.Hem d’acabar amb l’aïllament intelectual de la nostra activitat en que ens trobem molts. El coneixement, si no serveix genera decepció i frustació.Per a l’Administració també passen trens i aquest l’ha d’agafar. Ha de facilitar que les persones inquietes pel bon treball siguin recolçades i reconegudes. Ella, guanyarà més que ningú.Gràcies a tots els que treballeu en positiu.Salut.Àngel Royo

  M'agrada

 3. gràcies Àngel (i Josep Lluís) en nom de tots els que hem participat directament en aquesta aventura; hem treballat molt i el principal resultat és que hem demostrat que SÍ podem gestionar coneixement en l’Agència de Protecció de la Salut ja que hi ha moltes persones dispossades a compartir el seu coneixement…a l’octubre farem una Jornada de Bones Pràctiques on totes les CoP tindran l’oportunitat d’explicar amb més detall el seu producte de coneixement…la veritat és que estem aprenent molt i això no ha fet més que començar.Salut i coneixement,Dani

  M'agrada

 4. Hola companys.Està clar que aquesta iniciativa no deixa indiferent a ningú.Compartir (el coneixement, experiència…)pot ser allò que ens faltava per engrescar-nos i començar a treballar amb veritables ganes. Gràcies a tots els que ho heu fet possible: Blanca, Dani, Toni, e-moderadores i suposo que molta més gent.Un reconeixement també a tots aquells “jefes” que han apostat i recolzat aquesta iniciativa innovadora.Molts de nosaltres esperem poder col.laborar activament i sortir de l’aïllament del qual parlava el company de Tarragona. Només cal que el mecanisme per a participar sigui fàcil i accessible per a tots.Magno Maneu

  M'agrada

 5. Gràcies a la info que ens subministreu des del blog gestió del coneixement podem seguir experiències tan interessants com aquesta de l’Agencia de Protecció de la Salut. Ens interessa molt el que publiqueu al blog.Val la pena mirar els videos publicats a Youtube. Com que vinc dels castells, m’ha agradat molt la presentació sobre castellers i CoP.M.Tortajada

  M'agrada

 6. Encara hi ha molta gent dels SR, i fins i tot membres de les CoP, que no tenen clar que el que hem estat provant és l’autoformació. De fet som tècnics i no formadors. Per si fa servei a algú més, copio el que acabo d’explicar a la nostra experta en el tema de l’oli de fregir:La prova pilot era de sistemes de treball en equip i sistemes de comunicació per relacionar-se envers un treball, fos el que fos. Quin sistema podiem fer servir per a treballar sobre un tema tècnic? Les noves tecnologies (beneït 2.0) són les que ens han donat més contacte i proximitat. Ens han ajudat, ens han agradat i creiem que n’hem de fer servir més.El material tangible d’aquests grups de treball no s’ha acabat d’elaborar per manca de temps i perquè no era el tema.De tota manera, els documents que en resultin no ens els ha demanat ningú i, en principi, ningú estarà obligat a fer-los servir. L’experiència d’autoaprenentatge ens ha permès comprendre que les nostres idees poden publicar-se encara que no ens ho demanin. Es tracta de posar a disposició de qui ho vulgui allò que una persona considera una eina util. La publicació a internet pot ser dins l’e-Catalunya, que seria el més normal i és el que s’intenta, o al portal del Departament de Justícia, o al Google.doc que és a l’abast de tothom del mon… Glòria Piera

  M'agrada

 7. Hola a tothom!!som participants de la CoP i hem de dir que l’experiència està sent molt enriquidora i esperem que la cosa tiri endavant! A més, arrel de la jornada estem descobrint el Goggle.doc com a una bona eina per millorar el treball en grup. Ànims a tothom i felicitats per la feina feta!Salut!

  M'agrada

 8. Àngel, Magno i tots aquells que teniu ganes de participar en comunitats de pràctica, esperem que de cara a la tardor el que ara no ha estat més que una prova pilot, un assaig, es converteixi en un sistema més de treball habitual, obert a tothom, amb el suport necessari, i, a mig termini, degudament incentivat.Esteu atents al portal e-catalunya. El Toni és un dels administradors del grup “gestió del coneixement” i l’està omplint de contingut. Ara per ara no és accessible a tothom però ho serà ben aviat.Benvinguts a la colla dels que ens agrada compartir.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s