Formularis en línia per a tothom i de franc

No fa gaire Google ha presentat en societat una de les utilitats més potents per a persones i organitzacions: formularis en línia que recullen automàticament les respostes dels usuaris. Aquesta funcionalitat la trobem al Google Docs, que com sabeu, un cop disposeu d’una adreça de correu a Gmail, permet compartir i publicar documents de text, fulls de càlcul i presentacions de diapositives.
Com fer un formulari:

  • Creem un nou full de càlcul (Fitxer/Nou).
  • El desem amb el nom que vulguem (Fitxer/Desar).
  • A pestanya ‘Comparteix’, marquem ‘A emplenar un formulari’.
  • A pestanya ‘Formulari’, cliquem ‘Crea un formulari’ (a la barra blava de la pestanya).
  • Se’ns obre una finestra; a ‘Títol de la pregunta’ anem definint les preguntes que volem que tingui el formulari (nom i cognoms, adreça…) i les anem duplicant segons ens calgui.
  • A partir d’aquí, podem clicar al botó ‘Següent, escolliu destinataris’ i fem després ‘Invita usuaris’ per enviar-los el formulari i els usuaris el puguin respondre des de la seva bústia de correu, als quals també els dóna l’opció de respondre’l en línia des d’una URL…
  • O bé el podem publicar en una URL (adreça de pàgina web) directament des de la pestanya ‘Publica’, sempre visible al costat de la pestanya ‘Comparteix’.
  • En qualsevol de les dues opcions, quan els receptors o usuaris del formulari introdueixen les seves dades, van apareixent automàticament a cada una de les caselles del document Excel que teniu en línia. Ens fa el càlcul de les respostes o qualsevol de les operacions que li haguem indicat.

En fi, un recurs que hem de provar: és molt útil i ens pot ajudar moltíssim en la nostra feina de diagnosi, consulta, avaluació… de les activitats que fem habitualment. Provem-ho i expliquem-nos com ha anat.

Vegeu tot l’article a e-moderadors

Jordi Graells Costa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Tornar al principi