Vídeo-rap musical per divulgar la ciència

Demà, 10 de setembre, es posa en marxa el gran col·lisionador d’hadrons (LHC, Large Hadron Collider), l’accelerador de partícules més potent del món, a les instal·lacions del CERN, el Laboratori Europeu de Física de Partícules Elementals, a prop de la ciutat suïssa de Ginebra.Les persones expertes en física de partícules esperen fer-hi importants descobertes sobre noves partícules (el bosó de Higgs), l’antimatèria, l’energia i la matèria fosques, microforats negres, supersimetria… Davant aquest interès, la pregunta és: ¿com acostar al gran públic la importància de la nova era que per a la Física està punt d’encetar-se de manera amena i divulgativa? Una imaginativa resposta la trobem en un recurs que es val de les potencialitats del web 2.0: un vídeo musical a YouTube, el rap del Large Hadron. Bon ball!!

Vegeu tot l’article a e-moderadors

Xavier Lasauca Cisa

2 thoughts on “Vídeo-rap musical per divulgar la ciència

  1. Si hem de caure en un forat negre almenys que sigui a ritme de rap!Bromes a part, és un recurs molt efectiu utilitzar YouTube per fer difusió d’una matèria tan espessa per a molts com és la física de partícules.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Tornar al principi