Planeta Web 2.0, un bon text per compartir

Publicat ara fa una any per la Universitat de Vic. És un text molt clar, que fa un exercici de síntesi inestimable. Cada capítol acaba amb un resum de cinc idees bàsiques i cinc lectures d’ampliació. Com que està en un llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial SenseObraDerivada, us el podeu descarregar des del web oficial del llibre. Vegeu-ne el contingut:Prólogo
La inflación lingüística llamada Web 2.0. Por Alejandro Piscitelli
Capítulo 1. Nociones básicas alrededor de la Web 2.0. Por Hugo Pardo Kuklinski
Capítulo 2. Intercreatividad y Web 2.0.
La construcción de un cerebro digital planetario. Por Cristóbal Cobo Romaní
Capítulo 3. Mapa de aplicaciones. Una taxonomía comentada. Por Cristóbal Cobo Romaní
Capítulo 4. Un esbozo de ideas críticas sobre la Web 2.0. Por Hugo Pardo Kuklinski
Capítulo 5. Aprendizaje colaborativo. Nuevos modelos para usos educativos. Por Cristóbal Cobo Romaní
Capítulo 6. Mobile devices y aplicaciones Web 2.0. La Sociedad en red móvil. Por Hugo Pardo Kuklinski
Capítulo 7. El Cierre. Reflexiones hacia la Web semántica. Por Cristóbal Cobo Romaní y Hugo Pardo Kuklinski
Bibliografía

Vegeu tot l’article a e-moderadors

Jesús Martínez Marin

4 thoughts on “Planeta Web 2.0, un bon text per compartir

 1. Completamente de acuerdo, cayó en mis manos hace un par de meses y me ha parecido una lectura bastante objetiva del movimiento Web 2.0, lejos apasionamiento en el que estamos inmersos los entusiastas de la materia.Ameno, documentado y muy, muy recomendable.

  M'agrada

 2. Jesús, amb el coneixement que tens sobre bibliografia especialitzada en aquests temes, et volia proposar que publiquessis al bloc e-moderadors un post amb les 5 o 6 referències bibliogràfiques més importants sobre manuals de gestió del coneixement del/aplicables al sector públic. Per exemple, el que ja vas referenciar, aquí al bloc, Gestión del conocimiento en las organizaciones de Mario Pérez-Montoro. Un, dos, tres…. “responda otra vez…”I, en un altre post d’un altre dia, podries recollir els webs més rellevants de la mateixa temàtica. Als lectors i usuaris dels nostres blocs els farà molt de servei.

  M'agrada

 3. Jordi, estem ultimant un article sobre el Programa Compartim que formarà part de la que serà l’obra de referència de gestió del coneixement per als propers anys. El seu titol és Handbook of research on CoP i l’edita Eduardo Bueno i Olga Rivera. En un dies en farem un resum i donarem un ampli ventall de la bibliografia més actual per als interessats.

  M'agrada

 4. Gràcies Jesús per facilitar-nos aquest text, m’ha semblat molt interessant i crec que ho serà també pels integrants d’EndoBlocLleida (que continua endavant i m’ocupa tot el temps del món!); servirà per donar unes nocions bàsiques (que no simples) del que és la Web 2.0 i per començar a treballar amb la llicència Creative Commons, que en entorns poc implicats en sistemes 2.0, no és massa coneguda.A reveure!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Tornar al principi