Projecte 10 elevat a 100

El Projecte 10 elevat a 100 que ha engegat Google destinarà 10 milions de dòlars a finançar les millors idees dels ciutadans, d’acord amb unes categories i uns criteris de selecció determinats, que es puguin traduir en un major benefici social.

Els qui hi vulgueu participar només heu d’emplenar un formulari i exposar la vostra idea, que podeu complementar amb un vídeo de 30 segons. La data límit és el proper 20 d’octubre i d’entre totes les propostes rebudes, Google en publicarà una selecció de 100, les quals a partir del 27 de gener sotmetrà a votació popular. Finalment, un grup d’experts seleccionarà les finalistes d’entre les 20 més votades.

Amb Projecte 10 elevat a 100 Google potser beneficiarà col·lectius necessitats, però també la seva mateixa empresa. A banda de publicitat, aquest concurs li proporcionarà una ingent base de dades d’idees i persones innovadores, i rendabilitat, un dels criteris de selecció. De fet, ja ho diuen a la pàgina de presentació del projecte, “qui ajuda s’ajuda”.

Vegeu tot l’article a e-moderadors

Ramon Saball Balasch

2 thoughts on “Projecte 10 elevat a 100

  1. Ai, aquest Google, ¡no deixarà de sorprendre’ns mai! ¡Què bé poder enviar idees expressades succintament i acompanyar-les potser amb un vídeo! A més, segons sembla, aquestes idees es poden compartir amb entitats interessades a finançar-les, encara que no acabin premiades.¿Algú pot donar més de si?El projecte es diu així, 10 elevat a 100, en honor al desè aniversari de Google i al googol, el número d’enorme magnitud que, en ser mal escrit per un dels seus fundadors quan en va registrar la marca, va donar origen a Google.Amb aquesta voluntat de fer participar les persones perquè aportin les seves impagables idees, en la sessió de formació dels e-moderadors d’aquesta tarda us comunicarem l’inici també d’un procés participatiu que estem treballant amb el Jesús des de fa setmanes. Per això ens ha agradat que les iniciatives participatives, per petites que siguin, puguin trobar l’aixopluc d’un model tan ben encaminat com és Google.

    M'agrada

  2. Gairebé cada setmana entrem a blocs i webs i ens topem amb alguna novetat de Google. La seva potència en talent i capacitat d’innovació i acció és fortíssima i els seus punts a favor superen les seves ombres, que també les té. Google, que s’ha basat en el talent i la innovació, ha crescut del no res i s’ha situat al capdavant de les companyies punt.com, revolucionant el sector… Però, em pregunto si serà capaç de ser revolucionari també en el desenvolupament socioeconòmic, l’erradicació de la misèria i en l’apaivagament d’altres problemes de la Humanitat? Clar que compta amb un pou de talent i d’innovació en xarxa i possibilitats de negoci, però “només” amb 10 milions d’USD, molt lluny, per exemple dels 168 milions d’USD que ha donat aquest any la Fundació de Bill Gates per al desenvolupament de la vacuna i tractaments contra la malària.Tot i que la gestió del coneixement ja és de per si una acció social, podríem dir que amb aquest projecte, Google s’ha llançat a aplicar principis de la gestió del coneixement en el camp del desenvolupament social i la cooperació a escala planetària?Per cert, Jordi, no sé si has vist aquest interessant article d’en Josep Gifreu, professor de comunicació a la UPF, que es va publicar el proppassat diumenge a El Punt, “La civilització Google”.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Tornar al principi