Nedar a contra corrent

La nostra societat exalça l’hedonisme com a valor i cada cop és fa més difícil treballar de manera col·lectiva, perquè organitzacions i individus acostumen a prioritzar els interessos particulars en detriment dels del grup. Ja no es pensa en plural i aquest és un fet acceptat i assumit per tothom. Potser sí que ‘això és el que hi ha’, però no ‘el que hauria de ser’.

Nedar a contra corrent no sempre és fàcil i la prova la tenim en el programa Compartim, que intenta reinstaurar la cultura del nosaltres. És evident que la feina en equip implica l’esforç d’escoltar l’altre, acceptar crítiques i arribar a acords, però té també molts avantatges, com ara sumar coneixements i guanyar en competitivitat. L’experiència m’ha demostrat que buscar el consens per definir quina ha de ser la línia de treball pot comportar certes dificultats. Al capdavall, però, si no se superen dificultats, tampoc no s’assoleix l’èxit.

Vegeu tot l’article a e-moderadors

José Luis Gancedo Martínez

3 thoughts on “Nedar a contra corrent

  1. Aquesta setmana, en una jornada, he compartit la feina amb un grup molt nombrós de col·legues i hem hagut de sortejar força dificultats fins arribar tots plegats a la reflexió/producció col·lectiva.A posteriori, pensant-hi i després d’escoltar les opinions d’alguns participants, m’he adonat que si s’han produït noves perspectives fruït de la interacció de les persones, tot plegat compensa malgrat els moments en què t’exclamaries: “Això es el que hi ha!”

    M'agrada

  2. José Luis, m’han semblat unes reflexions molt interessants. Totes. A mi em preocupa, de la realitat, la dificultat de promoure la discrepància constructiva en una cultura de treball molt individualista i compartimentada. Penso que la discrepància és necessària per un debat, constructiu i no diletant, i també per arribar a consensos. Però equilibrar no és fàcil i solucions màgiques no n’hi deuen d’haver, oi?De vegades potser és qüestió de fer com Sant Isidor de Sevilla, perservar fins assolir l’objectiu. Gràcies José Luis!

    M'agrada

  3. En l’entorn on ens trobem, el Programa Compartim, vull dir, sembla que les coses comencen a canviar. Les xarxes socials i les eines col·laboratives tal vegada siguin el germen d’un canvi potser lent, però que va calant socialment.Gràcies per les teves reflexions, José Luís.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s