Alfabetització digital als centres penitenciaris

Projecte alfabetització digital i dinamització cultural Us volia parlar del Projecte d’alfabetització i dinamització cultural que duem a terme als centres penitenciaris de Catalunya, amb l’objectiu que les TIC s’incorporin a la vida quotidiana dels interns i que s’articula al voltant de tres “eixos”: màquines i infraestructures, formació a interns i a professionals i intercomunicació dels professionals en xarxa.

El Projecte, que va començar a implantar-se al CP Brians, parteix de donacions d’aparells obsolets que, un cop adaptats, es transformen en xarxes LTSP a les terminals de les quals s’instal·la programari lliure. Igual que un cibercafè (però sense connexió a Internet), es col·loquen els ordinadors en ciberaules, destinades a impartir classes d’alfabetització digital -a través de píndoles d’aprenentatge- i a l’ús personal dels usuaris.

A principis del 2008 vam veure la necessitat de definir una plataforma que posés en contacte als professionals dels centres i on poguessin compartir les seves activitats i que actualment ja està en marxa, en entorn Moodle, tot i que en fase de proves.

Vegeu tot l’article a e-moderadors

Maria Elizalde Frezmaria_elizalde.jpg

4 thoughts on “Alfabetització digital als centres penitenciaris

  1. Primer de tot MOLT BENVINGUDA!!
    Uff! quin munt de feina, no??? És un no parar, però em sembla molt important per a la millora de l’educació informàtica dels interns. Altrament quedaran com si fossin analfabets quan estiguin en llibertat. Em sembla una feina excel·lent.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s