Un exemple de bona història

bloc el educador social en AlaskaReprenent el tema de les històries que va encetar Jesús Martínez, i mentre vaig practicant per crear les meves pròpies, us en suggereixo una que m’ha semblat molt apropiada al nostre àmbit i que he llegit al bloc d’un educador social, El educador social en Alaska. Sovint ens queixem de la falta de respostes o de les negatives als nostres problemes o formulacions laborals, però ens hem preguntat mai si hi hem perseverat fins intentar aconseguir un resultat positiu, o bé ens hem donat per vençuts a la primera dificultat? Com ens fa palès la senyora Sofia d’aquesta història, moltes vegades l’èxit depèn bàsicament de nosaltres.

Vegeu tot l’article a e-moderadors

Susana Gracia Albaredasgracia_albareda1.jpg

5 thoughts on “Un exemple de bona història

 1. Trobo l’entrada realment molt interessant i actual. A vegades penso que estic en un hospital dels ai, ai, ai que sento, però no es fa res (potser és que estem molt bé).

  Val la pena mirar el bloc, està ple d’històries molt interessants per a la reflexió.

  Amb el teu permis l’afegiré al bloc del meu grup. Hi estan connectats molts educadors i altres professionals d’ajuntaments que els pot interessar molt passejar-s’hi.

  M'agrada

 2. És molt interessant la manera com enllaces la conferència de l’altre dia amb respostes que tens al teu entorn. De vegades tenim eines al nostre abast que no ens imaginem. Aquestes històries de l’Educador a Alaska, sembla que estiguin tretes de la mateixa conferència, oi???
  Felicitats per ser tan bona Susana.

  M'agrada

 3. Gràcies Sònia, però en aquest cas concret (i en molts d’altres, darrera meu sempre hi ha la comunitat, la veritat és que jo sense els meus companys perdo molt) ) no ha estat mèrit meu trobar aquesta història. Joan Antoni, educador a Ponent, ens la va fer arribar al grup d’entusiastes de la comunitat i jo l’he volguda compartir amb vosaltres. Primer perquè és un exemple claríssim de com de bé pot funcionar una bona història; segon perquè crec resumeix a la perfecció la filosofia del programa Compartim. A tots nivells, la comunitat tira endavant perquè un grup d’educadors i educadores social de presons va decidir contestar la pregunta que fa Sofia a la història que he penjat, i treballar per millorar el que creiem que falla al nostre entorn professional. El que està clar és que nosaltres som afortunats i tenim una eina per a fer-ho a la nostra disposició. No ens podem permetre el luxe de no aprofitar-la, seríem uns irresponsables si no ho féssim. I ja no hi ha excuses, només ens hem de fer la pregunta i respondre-hi amb sinceritat: “¿Y usted que hizo ante eso? ” No podem passar-nos la vida esperant que els altres trobin les solucions. Ja no, a aquestes alçades.

  Queda clar que cada cop més gent decideix compartir per aprendre, Internet és ple d’exemples. I si no, et puc presentar un grup de monitors i monitores que està fent una tasca impresionant. Et sona?

  M'agrada

 4. Jo et recomanaria que hi passis una estoneta. El educador social en Alaska s’està convertint en un bloc de referència i en un molt bon exemple de l’eficàcia de les bones històries. L’obra de teatre està basada en els seu posts. Les seves reflexions són molt interessants i sempre tenen molts comentaris. Forma part de l’ Edusosfera, un planeta de blogs d’educadors i educadores socials. La veritat és que als educadors ens ha costat posar-nos a escriure, però ara que hem arrencat, ja no hi ha qui ens pari !!!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s