Edició de vídeo amb programari lliure

editant_video.jpgUn programa molt senzill que permet l’edició bàsica i la conversió entre formats és Avidemux. Es pot utilitzar amb qualsevol sistema operatiu i permet modificar, tallar, acoblar i aplicar filtres a vídeos codificats anteriorment. El programa, a més de l’habitual format AVI, soporta també QuickTime, MPEG i OGM.

Lives (acrònim de Linux Video Editing System), en canvi, és molt més complet, de característiques gairebé professionals, i també es pot utilitzar en qualsevol plataforma. Aquest programa permet a més de la conversió de formats, l’ampliació d’efectes i títols i la capacitat d’editar en temps real.

Kino és una alternativa molt efectiva i fàcil d’usar (equivalent al Pinacle), però això sí, només funciona amb Linux.

Aprofito l’avinentesa per recordar-vos que les actuals distribucions de Linux permeten ser instal·lades tot compartint els ordinadors amb altres sistemes operatius. En un altre post us comentaré algunes coses sobre la instal·lació.

Vegeu tot l’article a e-moderadors

Sobre la imatge: a.saliga © Oh Avid… CC – BY – SA

Julio Zino
julio_zino.jpg

3 thoughts on “Edició de vídeo amb programari lliure

  1. Interessantíssimes recomanacions, Julio! Ara ens toca començar a fer pràctiques. La veritat és que jo fins ara només havia provat d’editar vídeos amb el Windows Movie Maker, que té menys funcions que el Pinacle, però intentaré descarregar-me els programes que recomanes i veure com van.

    Gràcies!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s