Importància estratègica de la comunicació

communication.jpgEn l’entorn laboral tenir i aplicar una estratègia de comunicació és bàsic per optimitzar els resultats. Ser capaços d’adaptar el nostre estil comunicatiu a les diferents situacions, segons els objectius que volem assolir, ens pot permetre reconvertir el monòleg en diàleg, la imposició en cooperació, el discurs unidireccional en escolta activa… En definitiva, ens pot permetre generar una comunicació positiva.

En l’Administració de justícia, com en totes les administracions públiques, s’estan produint canvis tendents a innovar i modernitzar els processos i serveis de l’organització, i en els quals la potenciació de les habilitats comunicatives és un element cabdal. Perquè siguin efectives, però, les tècniques de comunicació també s’han de modelar, avaluar i, si cal, corregir. Això ho sabem molt bé els arxivers judicials que estem treballant per a la progressiva sistematització, integració i automatització de la gestió documental i els arxius judicials. Com també sabem molt bé que la millor estratègia comunicativa no garanteix per si sola l’efectivitat dels canvis, però pot ajudar a acompanyar i assentar tots els inputs del procés d’innovació.

No cal dir que una formació adequada en les estratègies comunicatives que acompanyen els processos de canvi es fa del tot imprescindible.

Sobre la imatge: G. Rogers © Barcelona Communications Tower CC – BY – SA

Ramon Saball Balasch
ramon_saball.jpg

One thought on “Importància estratègica de la comunicació

  1. Efectivament, Ramon, la comunicació té una importància estratègica per a totes les organitzacions. En la nostra concretament, que difícil és fer clars i entenidors, per exemple, alguns conceptes jurídics foscos —gairebé ocultistes diria—, acostar-los al llenguatge de la gent “normal”, però hem de maldar per aconseguir-ho.

    Hi ha habilitats comunicatives que són innates (i les tens o no les tens), però n’hi ha que hem d’anar aprenent-les i amb el temps ho aconseguirem, oi? 🙂

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s