Bdigital debat sobre e-books

bdigitalBdigital va organitzar el passat 22 d’abril el debat ‘Serà el 2009 l’any de la lectura digital? e-books, continguts digitals, nous dispositius i previsions de creixement’, amb unes ponències molt interessants.

Marià Marín i Torné, director de l’Àrea del Llibre i de les Arts Visuals de l’Institut Català de les Indústries Culturals, va augurar un creixement exponencial en el sector dels e-books en català similar al dels videojocs o la música. Segons ell, però, per aconseguir-ho cal la implicació de l’Administració, que d’una banda ha d’afavorir l’adaptació de la indústria a aquesta nova realitat i de l’altra, garantir l’accés dels ciutadans a la cultura.

Per la seva banda, Magí Almirall, de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), va anunciar que la UOC i Orange han creat la rèplica virtual d’un campus universitari els continguts del qual s’han desenvolupat per a dispositius de lectura de tinta electrònica o e-readers, amb l’objectiu que els estudiants que participin en la prova pilot en detectin les possibles mancances i el que és susceptible de millora.

De fet, la diversitat de formats dels e-books encara és un problema a resoldre, però és només qüestió de temps. Com ja va passar amb el vídeo VHS, el mercat acabarà decicint quin dels formats s’imposa.

Intervencions al debat sobre els continguts digitals (documentació i arxius d’àudio)

Maria Elizalde Frez
maria_elizalde.jpg

2 thoughts on “Bdigital debat sobre e-books

  1. Maria,

    Gràcies per aquest resum de la jornada sobre e-books a què vas assistir. Ens ajuda molt a fer-nos una idea de l’estat de la qüestió i a estar alerta dels canvis que s’esdevindran en els propers mesos i anys.

    Tal com apuntes, l’Administració hi té un paper fonamental per garantir l’accés a la cultura i a la informació dels ciutadans, i és per això que el Departament publica en suport digital al web tots els títols que edita.

    M'agrada

  2. No sé si heu llegit l’article de la Maruja Torres al dominical de El País. És una lloança a les noves tecnologies, en format ebook. Quan els periodistes hi dediquen articles vol dir que el futur passa pels ebooks, no ho veieu així? Esperem que l’Administració sàpiga veure les oportunitats a temps.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s