Navegant segurs

sailingEn el marc de l’onzena edició del BDigital Global Congress, el 19 de maig es van fer dues sessions sobre la seguretat a Internet. Diversos ponents van parlar dels reptes de seguretat als quals haurà de fer front la Internet del futur. Com més elevat és el grau d’interacció entre les persones i els objectes, més elevat ha de ser el nivell de seguretat, el qual ha de garantir la invulnerabilitat del sistema, però també la privacitat, confidencialitat i integritat dels mecanismes de comunicació.

Tot plegat ha motivat que les institucions es plantegin l’adaptació del marc legal a aquesta nova realitat, i que universitats, institucions i empreses treballin per definir sistemes i metodologies més robustos. Tanmateix, no és una tasca fàcil atesa la proliferació de malwares, spywares i l’augment exponencial de la ciberdelinqüència. I és que en el món actual, la informació és un valor en alça que es cotitza cada cop més.

Programa del BDigital Congress

Sobre la imatge: bk86a © sailing CC – BY – SA

Josep Raich Alegre
josep_raich1.jpg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s