XII Congrés d’Arxivística de Catalunya

sola en el laberintEls dies 21, 22 i 23 de maig se celebra a Tarragona el XII Congrés d’Arxivística de Catalunya, “L’accés als arxius: protecció i dret a la informació”.

Xavier Gayán, tècnic arxiver de la Xarxa d’Arxius Judicials de Catalunya del Departament de Justícia, participarà en una taula rodona sobre les problemàtiques d’accés a arxius específics, en la qual explicarà l’experiència de gestió del col·lectiu i presentarà el producte elaborat en el marc del programa Compartim.

Quan es tracta d’accedir a informació i documentació judicial es pot tenir la sensació d’entrar en una mena de laberint en el qual només s’avança en cercles. És per això que en aquest document de síntesi hem volgut sistematitzar els principis normatius i criteris generals que regeixen l’accés a la documentació judicial, amb el doble objectiu d’ajudar els professionals que els han d’aplicar i facilitar-hi l’accessibilitat als ciutadans, en els casos en què això sigui possible.

Vegeu tot l’article a e-moderadors

Sobre la imatge: Malage21 © Sola en el laberinto… BY -NC -ND

Ramon Saball Balasch
ramon_saball.jpg

One thought on “XII Congrés d’Arxivística de Catalunya

  1. Com era d’esperar, en Xavier Gayán va aportar unes magnífiques intervencions en la taula rodona, que en conjunt va ser clara, fonamentada i ponderada, analitzant la fragmentació normativa, la manca de precisió normativa, doctrinal i jurisprudencial per a les derogacions puntuals en l’accés a la informarció, les interpretacions restrictives del concepte d’interessat, la qual cosa comporta un difícil exercici equilibri a l’hora de ponderar els principis de privacitat i protecció de dades amb la transparència i el foment de la investigació… Una llei d’accés a la informació hauria de contribuir a aclarir els termes en que aquest es produeix i facilitaria la tasca tant als professionals de l’Administració com a la ciutadania en general. Gràcies Xavi!

Deixa un comentari