Aprenent dels 80

Cartell exposició Quinquis dels 80Us recomano una visita a l’exposició “Quinquis dels 80” al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. L’excel·lent muntatge permet fer un recorregut complet pels escenaris vitals i emocionals d’aquesta generació de joves maleïts.

Però el que us volia transmetre és la meva reflexió: l’escàs coneixement personal —i corporatiu— sumat a l’aïllament professional que hi havia a l’època va ser el que va dificultar la resolució efectiva del problema. 

En aquells temps, els professionals del sistema penal, entre els quals em comptava, vam haver d’enfrontar-nos, amb més bona voluntat que encert, a una joventut enganxada a la droga, damnada per la sida i amb un menyspreu absolut per les normes socials. Ningú no sabia quin tractament i quina intervenció eren els més adequats i la factura que vam pagar va ser alta. Els que es van quedar pel camí en són la prova.

Tanmateix, el temps posa les coses al seu lloc i 25 anys després, la compartició de coneixement i experiències i la interacció professional han canviat tant aquest escenari que sembla que hagin passat dos segles.

Vegeu tot l’article a e-moderadors

Jesús Martínez Marin
jmartinez.jpg

2 thoughts on “Aprenent dels 80

  1. He vist a la premsa informació sobre aquesta exposició i m’ha generat sentiments molt contraposats en l’àmbit personal pel fet que a la meva família extensa hi va haver joves d’aquesta generació.

    M'agrada

  2. Els interns del meu taller estan molt interessats en aquesta exposició. De fet, un d’ells va sortir de permís fa uns dies i va anar a veure-la. Hi surt el seu barri, el seu ambient… què hi farem! Suposo que els que vivien a La Mina als 80 no ho tenien ges fàcil per apartar-se de tot allò que reflecteixen aquestes pel·lis i la casuística del moment.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s