Twitter també en la ciència, recerca i innovació

Home de la web de TwitterJa hem parlat altres vegades de Twitter, el servei de xarxes socials i microblogging, ara plenament consolidat. Gràcies al Twitter ens hem pogut assabentar recentment, i en temps real, que la reina Rània de Jordània va venir a Barcelona a veure el concert d’U2 i que va tastar les tapes; o fer el seguiment de les vicissituds del corredor Lance Armstrong al Tour de França… L’èxit de Twitter ve avalat per les xifres, ja compta amb més de sis milions d’usuaris. Fins i tot la monarquia britànica acaba d’activar el seu propi compte de Twitter!

El gran avantatge d’aquesta eina és que et permet publicar qualsevol contingut de manera àgil i compartir amb la resta d’internautes de forma immediata enllaços, fotografies o vídeos. Cada cop és més freqüent que en congressos i jornades, mentre la presentació o conferència està tenint lloc, els assistents la comentin simultàniament des del seu portàtil o agenda electrònica via Twitter. De la mateixa manera que molts de nosaltres twittegem a les sessions web que organitza el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada.

A banda de la seva consolidació per a ús individual, Twitter s’està imposant en els àmbits de la recerca i innovació i molts dels agents vinculats, particularment universitats i biblioteques, ja hi tenen un compte.

Comptes de Twitter de ciència, universitats i del sistema català d’R+D+I

Vegeu tot l’article a e-moderadors

Xavier Lasauca Cisa
xlasauca.jpg

2 thoughts on “Twitter també en la ciència, recerca i innovació

  1. Hola Xavier, m’ha agradat molt el teu article, però voldria afegir que també la
    biblioteca del CEJFE
    té un compte a Twitter! Utilitzem Twitter com un tauler d’anuncis virtual per informar els usuaris i també per difondre les últimes notícies en l’àmbit de la justícia i de la criminologia a nivell internacional. A més, els nostres seguidors a Twitter ens poden demanar articles científics gratuïtament!

    M'agrada

  2. Moltes gràcies per llegir el meu article, Montserrat, i per recordar-nos l’existència del compte de Twitter de la biblioteca del CEJFE, creat i consolidat per tu, una autèntica pionera quant a l’ús de les noves tecnologies i el concepte web 2.0 a l’Administració. Afegirem de seguida el compte de la biblioteca a la nostra selecció de comptes de Twitter, en reconeixement de la promoció d’estudis i investigacions en els àmbits de l’execució penal, la mediació penal, l’atenció a la víctima, l’Administració de justícia i el dret propi de Catalunya que impulsa el CEJFE i també, si em permets, de la teva important tasca de dinamització des de la biblioteca.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s