Publicació de la Llei de mediació en l’àmbit del dret privat

The White Royal FamillyEl 30 de juliol es va publicar al DOGC núm. 5432 la Llei 15/2009, de 22 de juliol, de mediació en l’àmbit del dret privat, aprovada per unanimitat al Parlament el 15 de juliol de 2009.

La nova Llei, que amplia els supòsits de mediació familiar, introdueix la mediació civil per gestionar els conflictes sorgits de la convivència ciutadana i social, i altres conflictes de caràcter privat en els quals les parts hagin de mantenir relacions en el futur. La Llei esmenta, de manera específica, l’aplicació de la mediació a les comunitats de propietaris, en els conflictes sorgits dins l’àmbit de les associacions i fundacions i també en el si de l’empresa familiar.

Arran de la Llei 15/2009, l’actual Centre de Mediació Familiar de Catalunya es converteix en el Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, dependent del Departament de Justícia.

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, opina que aquesta és una llei que trenca inèrcies i tòpics i retorna el protagonisme a la conversa serena, tot donant-li valor legal.

Vegeu tot l’article a e-moderadors

Sobre la imatge: edalorzo © The White Royal Family NC – BY – SA

Núria Villanueva
nuria_villanueva

One thought on “Publicació de la Llei de mediació en l’àmbit del dret privat

  1. És una gran notícia, Núria, per a la gent que, com tu i com jo, creiem que “parlant la gent s’entén” i que si es pot evitar el recurs a la justícia i que les persones conversem (encara que sigui amb la intervenció d’un tercer imparcial), doncs, molt millor i molt més senzill. Per a quan la mediació en línia? 🙂

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s