Lectors de text

Text to speechMoltes pàgines web disposen d’un lector automàtic que permet escoltar el text en comptes de llegir-lo. Una possibilitat molt interessant i que pot tenir moltes aplicacions fonamentals, com ara, permetre l’accés a les persones amb disminucions visuals.

A la xarxa podem trobar altres robots que fan aquestes funcions lectores a partir del text que posem. Així, Text To Speech, TTS és un lector multilingüe, amb diversos parells de llengües, que ens permet triar si volem que la lectura sigui amb veu d’home o de dona, però que la limita a 1.000 caràcters.

Un altre robot de lectura multilingüe és vozMe – De texto a voz: no posa límits en la dimensió del text, ofereix l’opció de veu d’home o de dona i llegeix també en català. El valor afegit d’aquesta eina és que, a més, ens permet baixar un fitxer .mp3 amb el text llegit.

Maria Elizalde
maria_elizalde2

One thought on “Lectors de text

  1. Aquestes eines són molt útils per a les persones que tenen discapacitats visuals. L’accessibilitat és un tema molt interessant que sovint no es té en compte, però les administracions públiques estan obligades a complir uns mínims requeriments d’accessibilitat en els seus webs: cal seguir les pautes del WAI (Web Accessibility Initiative), una organització que s’encarrega de desenvolupar estratègies i recursos per fer que el web sigui completament accessible.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s