Twitter

Twitter és una eina 2.0 de microblogging (blocs de posts curts) que ha provocat un canvi existencial a moltes persones: narrar esdeveniments en menys de 140 caràcters (d’aquí el micro) i durant diversos cops al dia posa de manifest la immediatesa i la frescor d’aquests tuits, com hem decidit anomenar-los diverses persones que tuitegem.

Els tuits que publiquem es mostren a la pàgina del nostre perfil d’usuari, però també s’envien de forma immediata a les pàgines d’altres usuaris que han triat l’opció de rebre’ls (followers, seguidors). Al nostre torn, nosaltres també seguirem els tuits d’ altres usuaris (following). Pel que fa als followers, tenim dues opcions: restringir l’enviament dels tuits als nostres seguidors o bé permetre-hi l’accés a tothom, que és l’opció per defecte.

Hi ha altres eines per fer microblogging, com Yammer (adreçat a les organitzacions) o el recentment publicat Kri kri, però, definitivament, ha triomfat Twitter que, d’altra banda, s’integra perfectament a altres eines com Facebook, Friendfeed… També permet incorporar fotos des de Twitpic i abreuja automàticament les adreces de webs amb molts caràcters.

Twitter, però, ha estat força qüestionat aquests darrers dies, ja que va patir un atac malintencionat i que sembla que la publicació de tuits comença a descendir (potser perquè som a l’agost?).

El Programa Compartim també té un usuari a Twitter i, a hores d’ara, ja ha publicat més de 50 tuits i també té més de 50 seguidors.

Guia Twitter 101 per als negocis

Núria Vives
nuria_vives2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s