Tweet Your Senator: un pas més cap a l’e-democràcia

Home de Tweet Your SenatorA primers d’agost i arran de la controvertida reforma legislativa de l’atenció sanitària, Organizing for America (l’organització continuadora de la tasca engegada per Obama for America) ha creat una mashup entre Twitter i Google Maps: la plataforma Tweet Your Senator.

L’objectiu de Tweet Your Senator és que els ciutadans puguin enviar tuits als seus senadors per animar-los a votar a favor d’aquest projecte legal. Els ciutadans només hi han d’introduir el seu codi postal i el seu usuari de Twitter i automàticament es genera un tuit adreçat a un dels seus representants al Senat. En el mapa Google de l’aplicació es poden veure els diferents tuits enviats des de cada estat.

Val a dir que als Estats Units, la gran majoria de senadors tenen compte a Twitter i, a més, li dediquen una part important del seu temps, amb la qual cosa l’eficàcia de la comunicació és considerable.

Malgrat que Tweet Your Senator s’ha creat per afavorir l’aprovació de la reforma sanitària, els missatges dels tuits es poden canviar tant pel que fa a la redacció com pel que fa al tema. De manera que ens trobem davant la primera eina de comunicació directa i en temps real entre la ciutadania i els seus representants polítics.

Núria Vives Leal

nuria_vives2

One thought on “Tweet Your Senator: un pas més cap a l’e-democràcia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s