Tallers de documentació sonora

Al Centre Penitenciari Lledoners, en el marc de l’estiu TIC, l’associació Mad-Actions està desenvolupant amb un grup de professionals uns tallers vinculats amb la sonoritat on els alumnes aprenen a enregistrar i editar els sons – tant les seves lectures o narracions com sons afegits- a través del programa lliure Audacity.

Aquesta és una manera de compartir lectures a les quals pocs podrien tenir accés a causa del seu analfabetisme, problemes visuals, mandra de llegir o perquè no entenen prou bé la llengua. Escoltar un text ben llegit és gairebé tan plaent com llegir-lo, però llegir per als altres és també gairebé tan plaent com llegir en silenci.

En aquests tallers es treballa l’expressió i la lectura i s’aprèn l’ús de la informàtica, més enllà dels paquets d’ofimàtica. Els talleristes hi han afegit, a més, el contagiós gust per la narració en totes les seves formes. L’aprenentatge de la narrativitat i l’expressivitat es fa a través de textos triats que els alumnes han après a enregistrar, escoltar i a afegir-hi efectes sonors o modificar-ne volums i altres paràmetres, cosa que Audacity permet de fer amb molta facilitat.

Maria Elizalde Frez
maria_elizalde2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s