Jornada sobre comunitats en línia i la figura del moderador de comunitat

VIII Seminari especialitzat en gestió del coneixementEl proper dia 29 de setembre tindrà lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada el VIII Seminari especialitzat en gestió del coneixement: Tot sobre comunitats en línia en l’àmbit públic.

Tractarem d’un tema d’absoluta actualitat i que creiem que pot satisfer no només les necessitats formatives dels e-moderadors del programa Compartim, sinó també de totes les persones que hi estiguin interessades. Pretenem, com a objectiu principal, aprofundir en l’anàlisi de les comunitats virtuals a les administracions públiques, en aspectes com el disseny, la gestió i el desenvolupament viable d’iniciatives. Volem explicar aspectes com els diferents tipus de comunitats virtuals i la seva contribució al canvi en el treball col•laboratiu a l’Administració pública o l’evolució general de la societat del coneixement, així com també l’obertura a l’exterior o la connexió de comunitats i la identitat digital.

Una segona part, més pràctica, ens aproparà a la realitat del treball del moderador de comunitat, per a la qual cosa hem escollit intencionadament un àmbit distant: les comunitats de consumidors de Coca-cola.

També hi haurà una presentació sobre les deu principals aportacions metodològiques del programa Compartim: creació i viabilitat de comunitats de pràctica i treball co•laboratiu, i una ponència sobre un altre factor important per al manteniment de les CoP: les mètriques, els indicadors objectivables d’una comunitat.

Per finalitzar la jornada de matí, hi intervindrà per videoconferència un expert mundial en comunitats d’aprenentatge en l’organització, Jay Cross, que aportarà la seva experiència en àmbits tan rellevants com el de l’aprenentatge informal i les comunitats virtuals.

A la tarda tindrà lloc una sessió sobre bones pràctiques internes, distribuïdes en tres blocs: evolució de les CoP el 2009, bones pràctiques externes i un taller sobre noves estratègies de dinamització.

Article sencer a e-moderadors

Jesús Martínez
Jesús Martínez

4 thoughts on “Jornada sobre comunitats en línia i la figura del moderador de comunitat

Deixa un comentari