La comunitat d’educadors i educadores socials de l’àmbit penitenciari surt del seu entorn

castellersAquesta tardor representants de la comunitat d’educadors i educadores socials de l’àmbit penitenciari faran unes xerrades al Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya (CEESC).

Els objectius d’aquestes xerrades són presentar l’experiència de la participació d’aquesta comunitat en el programa Compartim, de gestió del coneixement, del Departament i animar altres professionals a integrar les tecnologies de la informació i la comunicació a la seva feina com a eines de col·laboració i formació continuada.

Aquestes eines fan possible sistematitzar les pràctiques professionals com una manera de contribuir a la formació i al perfeccionament professional; reflexionar sobre què cal treballar i com fer-ho; construir un marc teòric que reculli el coneixement generalment dispers; saber què es fa en tots els àmbits de l’educació social, sense barreres d’espai ni temps; participar en la construcció d’una identitat professional, i formar-se permanentment, la qual cosa afavoreix l’anàlisi crítica i l’avaluació continuada de la praxi professional.

Aquesta comunitat es consolida com un entorn d’aprenentatge i de formació, aplicable en altres àmbits i col·lectius. Continuem treballant per aconseguir la integració d’aquesta nova manera de treballar en les nostres tasques professionals.

Més informació i dates de les xerrades al Web del Col·legi d’Educadors i Educadores Socials de Catalunya.

Sobre la imatge: Thomas Perry © Castellers – teamwork BY – NC – ND

Susana Gràcia Albareda
susana_gracia

4 thoughts on “La comunitat d’educadors i educadores socials de l’àmbit penitenciari surt del seu entorn

  1. L’enhorabona a tota la comunitat d’educadors socials. Crec que esteu obrint camins inèdits en la trajectoria de les CoP i que esteu innovant en aquest camp, i així ho demostra el fet que el vostre col·legi us convidi a fer una ronda de presentacions per tot el territori.

  2. Enhorabona a tots els educadors perquè entre tots heu aconseguit un gran èxit i enhorabona a tu, Susanna, per compartir-ho amb nosaltres. La Guia de mobilitat, a més, ha quedat magnífica, oi?

  3. Les meves més sentides felicitacions Susana i educadors socials de presons. Fa uns mesos avaluaven la CoP dels educadors socials de presons al capdavant de les comunitats del programa Compartim. Sou un referent a l’hora de produir, de compartir i de difondre els vostres productes i la vostra sistemàtica. I encara més, també ho feu fora de l’organització, la qual cosa diu molt a vostre favor .

    Per cert, el dia 22 de setembre serè a l’acte de presentació a la premsa de la guia de mobilitat segura que tindrà lloc al CEJFE. Molt bon treball del X. Botanch i el seu grup.

  4. Susana, em feu una sana enveja… Ho heu fet i ho esteu fent molt bé. Sempre que et llegeixo veig clar que teniu clar el camí i l’objectiu. Felicitats!

Deixa un comentari