Presentació del Programa de mobilitat segura als centres penitenciaris elaborat pels educadors socials

Mobilitat segura als centres penitenciarisAhir va tenir lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada la presentació del Programa de mobilitat segura als centres penitenciaris, el producte de coneixement elaborat per la comunitat de pràctica d’educadors socials de centres penitenciaris dins del programa Compartim de gestió del coneixement impulsat pel CEJFE.

Hi van intervenir la directora del CEJFE, Roser Bach Fabregó, el secretari de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle Bastardes, i el director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya. El coordinador de la comunitat de pràctica, Xavier Botanch, ha estat l’encarregat de l’explicació específica del treball i de respondre les preguntes dels periodistes.

Aquest Programa ha volgut donar resposta a una nova necessitat plantejada als educadors socials dels centres penitenciaris, ja que com a conseqüència de la reforma legislativa introduïda al Codi penal pel que fa als delictes de trànsit, ha incrementat el nombre de penats que ingressen als centres per aquest tipus de delicte.

Davant d’aquest fet, el col·lectiu d’educadors socials i la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil va detectar la necessitat d’intervenir-hi mitjançant la creació de programes orientats a aquesta tipologia d’usuaris. En aquest sentit el Programa de mobilitat segura als centres penitenciaris, que s’ha elaborat amb el suport del Servei Català de Trànsit, aporta millores a l’organització perquè, d’una banda, explica el marc teòric i, de l’altra, ofereix eines metodològiques per desenvolupar aquesta àrea educativa.

Programa de mobilitat segura (en PDF)

Jesús Martínez
Jesús Martínez

2 thoughts on “Presentació del Programa de mobilitat segura als centres penitenciaris elaborat pels educadors socials

  1. L’enhorabona a la comunitat de pràctica d’educadors socials de centres penitenciaris per l’elaboració del Programa de mobilitat segura als centres penitenciaris, el producte de coneixement!!!

    Aquest producte permet visualitzar de manera claríssima les bondats del programa Compartim. Felicitats!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s