Aplicacions per a l’educació: l’aposta estratègica de Google

Google AppsActualment milers d’usuaris d’arreu del món fan servir les aplicacions gratuïtes de Google per al món acadèmic: Google Apps Education Edition. En un any, el nombre d’usuaris d’aquestes aplicacions s’ha incrementat en un 400%.

Es tracta d’un conjunt d’eines per millorar la productivitat que engloben la comunicació (correu electrònic, missatgeria instantània, calendaris), la col·laboració (accés en temps real a tot tipus de documents i llocs web, en qualsevol dispositiu) i la infraestructura tècnica (Google s’encarrega del manteniment dels servidors i de la seguretat de les dades). Des del dia 28 de juny d’enguany, hi ha també una comunitat en línia.

Google treballa activament per involucrar-se tant com sigui posssible amb els estudiants i les institucions educatives, amb una doble finalitat: d’una banda, aconseguir la implicació de molts usuaris amb talent que l’ajudin a millorar la tecnologia d’aquestes aplicacions de codi obert -la qual cosa comporta un benefici per a tothom- i, d’una altra banda, fidelitzar els usuaris més joves cap als seus productes, un element clau de mercat en un món tan competitiu com el de les TIC. Tant és així, que l’empresa ja ha anunciat que obrirà aquesta tardor l’accés a l’ambiciós Google Wave a algunes escoles seleccionades (juntament amb alguns negocis), en fase de proves, abans de llançar el producte a l’abast de tots els usuaris.

Extensió mundial d’aquestes aplicacions per a l’educació de Google.

Marga Giner
Marga Giner

One thought on “Aplicacions per a l’educació: l’aposta estratègica de Google

  1. Gràcies, Marga, per aquesta informació. De fet, tot el que ens arriba de Google impacta de ple en molts col·lectius, i en aquest cas amb un de fonamental: els mestres.

    Estarem pendents de la gran onada ‘Google Wave’. Segurament ens ‘arrossegarà’ cap a nous escenaris impensables fins ara. Deixem-nos sorprendre 😉

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s