El tsunami inevitable de les TIC

big_waveEn el VIII Seminari especialitzat en gestió del coneixement, entorn de les comunitats en línia en l’àmbit públic, bona part dels e-moderadors participants van destacar com era d’important el capteniment i compromís dels directius institucionals per al foment i l’aplicació de les noves tecnologies. Alguns, fins i tot, van apuntar que en bona mesura l’èxit o el fracàs de les comunitats que lideren depèn, no tant del seu treball, sinó del reconeixement i l’aplicabilitat que aquest obtingui en l’organització.

En qualsevol procés de canvi, aquest s’esdevé per la correlació de dues forces, la intensitat de la força impulsora del canvi i la intensitat de la força que hi ofereix resistència. Pel que fa a les comunitats, és bàsicament amb la feina constant i intentant fer productes de qualitat que podrem assolir aquest objectiu.

Tanmateix, més tard o més d’hora, el canvi s’esdevindrà inevitablement: el treball tradicional col·lectiu serà substituït pel treball col·laboratiu i la comunicació física, en moltes àrees, per la comunicació en línia. La recerca, la formació i les relacions interpersonals també portaran l’empremta de les TIC.

La imatge superior intenta il·lustrar aquesta reflexió: “Tendim a observar plàcidament la calma habitual. Alguns fins i tot estan alerta d’allò que passa al voltant. Però no sempre aconsegueixen guaitar prou lluny i veure el “tsunami” inevitable de les noves tecnologies i l’impacte que produirà en la calma quotidiana i immòbil de les nostres organitzacions.”

Sobre la imatge: tomplunkett © big wave BY – NC – SA

Francesc Moreno Espinosa
fmoreno_espinosa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s