Sessió 2.0: desvirtualització després del debat a Internet

17a sessió webLa 17a sessió web, que va tenir lloc ahir al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i que va conduir Genís Roca, va suposar la desvirtualització d’un debat que s’ha produït durant prop d’un mes i mig a diversos entorns 2.0: Facebook, Twitter i també a alguns blocs personals.

Ha estat una autèntica conversa entre persones de diferents organitzacions que han explicat les seves experiències a l’hora d’engegar projectes de treball en xarxa en els seus àmbits.

Genís Roca, especialista en estratègia i Internet, va classificar les idees que havien anat sorgint als diferents espais de debat en cinc apartats i va destacar les afirmacions que li semblaven més rellevants. Això va donar peu al debat entre els assistents i entre persones que seguien la sessió en línia i hi participaven a través de Twitter. Aquest format de sessió responia, tal com va explicar Genís Roca, a la idea que les persones assistents eren expertes i podien aportar coneixement al debat, ja que, d’alguna manera, havien experimentat amb el treball en xarxa.

El públic va valorar molt positivament poder posar cara a totes les persones amb qui havien estat conversant. Tot i que la 17a sessió web, com la resta de sessions, va ser un acte presencial, reunia tots els components del 2.0, és a dir, va ser una sessió molt participativa en què els assistents van compartir tot tipus de coneixements: bones pràctiques, projectes, diferents concepcions del funcionament de l’Administració, aprenentatge a partir dels errors o els entrebancs, etc.

Les conclusions que nosaltres vam poder extreure del debat són:
– Cal tenir clars els objectius del projecte i planificar les actuacions.
– Cal conjugar la meritocràcia amb la implicació de l’organització.
– És necessari fer un seguiment del projecte establint indicadors i les mètriques adequades.
– Cal millorar la prestació dels serveis públics amb eines 2.0.
– Valors 2.0: compartir, col·laborar, versions beta, reutilitzar, confiar, meritocràcia, transparència…
– No es pot pretendre que tota l’Administració sigui 2.0, ja que hi ha àmbits que, pel seu contingut, continuaran sent 1.0, i cal saber gestionar el canvi.
– Cal tenir en compte en quin entorn es publiquen continguts: és profitós usar eines gratuïtes 2.0, però s’han de saber compatibilitzar amb eines corporatives, quan sigui convenient, si no obligatori.


 

Joana Soteras
Joana Soteras

3 thoughts on “Sessió 2.0: desvirtualització després del debat a Internet

 1. Unes conclusions certament d’allò més interessants, però sovint és com picar ferro fred. No endabades (quina casualitat) treballem a l’Administració…

  Felicitats per la feina ben feta!

  M'agrada

 2. Enhorabona per la feina feta, ni en el format ni en la redacció de les conclusions heu optat per la opció més fàcil… però sens cap mena de dubte, heu arriscat i els resultats han estat magnífics!
  Crec que tots els que vam tenir la sort de ser-hi esperem que repetiu l’experiència.
  Gràcies!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s