IV Jornada de Mediadors de Justícia Juvenil

GrafitEl 15 d’octubre va tenir lloc la Jornada de la nostra comunitat de pràctiques, en la qual van assistir unes 50 persones, aspecte que considerem molt positiu perquè som un col·lectiu professional petit i que ens fa pensar que la nostra feina es valora i desperta força interès.

La participació dels assistents va ser molt activa i enriquidora, tant en el debat de la ponència com en el taller posterior. L’any 2008 havíem fet un estudi descriptiu sobre les opinions de les víctimes i els infractors que participen en processos de mediació, i aquest any ens hem centrat a treballar les dades per interpretar-les i relacionar-les amb la feina que duem a terme.

En la Jornada vam presentar-ne els resultats i també els aspectes que ens van cridar més l’atenció sobre les opinions, valoracions i emocions dels participants en les mediacions. Posteriorment hi va haver un debat amb els assistents molt interessant, en què es van plantejar noves preguntes, es van establir diferents aspectes a revisar i també es van obrir noves alternatives de treball per a la comunitat. Tot al voltant de la víctima, el seu paper i rellevància, no només en la mediació sinó també en la nostra intervenció diària.

La valoració general ha estat tan positiva i entusiasta que ja estem pensant en una segona jornada per a continuar debatent i compartint!

Sobre la imatge: lydiashiningbrightly © THM BY – NC – SA

Núria Mora del Hoyo
nuria_mora

3 thoughts on “IV Jornada de Mediadors de Justícia Juvenil

  1. Núria, en finalitzar la Jornada i mirant les cares de les persones que havien assistit al debat, ja es podia dir que va ser altament profitós. El tema interessava molt a tot el col·lectiu i va estar ben treballat.

    M'agrada

  2. Gràcies, Jesús. La veritat és que està tenint moltes conseqüències, de les bones, és clar. Ara estem recollint tot això per aprofitar-ho de cara al proper any. S’estan obrint noves perspectives i això en si mateix ja és prou interessant.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s