Com treure-li tot el suc a Google Wave: La guia completa per a Google Wave

Google Wave és un nou sistema de comunicació pensat especialment per treballar en grup que pretén unificar en una sola eina el que actualment ens obliga a usar diverses tecnologies, com ara el correu electrònic, la missatgeria instantània i els editors col·laboratius.

Per accedir a Google Wave, tenim dues opcions: demanar una invitació a Google Wave o bé esperar que algú que ja sigui membre de Google Wave ens hi convidi. De tota manera, aconseguir una invitació és bastant complicat.

L’ús de Google Wave no és gaire intuïtiu. Per sort, Gina Trapani i Adam Pash, editors del bloc Lifehacker han publicat un manual, en format wiki, força complet per ajudar-nos a treure-li tot el suc: La guia completa per a Google Wave, disponible en línia en anglès.

El capítol primer és una introducció sobre les característiques d’aquesta eina. El capítol segon explica com configurar el compte i com crear-hi la primera onada (wave). El capítol tercer tracta la cerca i addició de nous contactes i grups amb qui col·laborar. El capítol quart ensenya com etiquetar, arxivar, cercar i filtrar les onades.

El capítol cinquè mostra com afegir a les onades contingut com ara mapes i diapositives. Al capítol sisè explica com es navega per la interfície de la plataforma utilitzant el teclat i com podem personalitzar-la.

El capítol setè recull la possibilitat d’afegir contingut interactiu a les onades mitjançant diversos ginys. Al capítol vuitè trobem com actualitzar automàticament els continguts de les onades mitjançant robots.

I, finalment, els apèndixs: a l’apèndix A, els autors presenten una llista de tot allò que Google Wave no pot fer (o, almenys, no pot fer encara). I a l’apèndix B demanen la contribució dels usuaris per anar millorant el manual, atès que es tracta d’una obra oberta i col·laborativa, en format wiki i llicenciada en Creative Commons.

Núria Vives Leal
nuria_vives2

4 thoughts on “Com treure-li tot el suc a Google Wave: La guia completa per a Google Wave

 1. Molt interessant, però trobo a faltar el tutorial en català o castellà. El meu anglès no és gaire bo. Proposta: si algú del programa Compartin ja està a Google Wave podria invitar les persones interessades?

  M'agrada

 2. José Maria: ja és prou que tinguem un tutorial. Google Wave és una mica complicat i, en canvi, tenim força traductors de pàgines web en línia. El nostre és Gencat , però també hi ha el de Google.

  Pel que fa a les invitacions, em sembla que de moment és difícil d’aconseguir-les: Google segueix un determinat ordre de lliurament de les invitacions. Ja veurem si ens arriben!

  M'agrada

 3. Jo ara ja tinc Google Wave, m’han convidat avui mateix.
  A més, pel què em consta, a partir d’ara cada nou usuari de Wave disposarà de 8 invitacions. I els què rebin aquestes invitacions, de 8 més.
  Així que és qüestió de poc temps que tots hi tinguem accés.
  Ara bé, és clar que és imprescindible un domini de l’anglès per poder-te moure enmig d’aquesta nova tecnologia.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s