Concepte de webinar

Meeting for a start of webinarEl dia 14 vaig participar en un webinar organitzat per Online Social Media and Investigations. Un webinar és una conferència, taller o seminari que es transmet per la web i que permet la interactivitat entre els participants i el conferenciant, a diferència del webcast, on una persona parla i les altres només escolten.

Els webinars tenen lloc en temps real, en la data i l’horari específics. S’hi pot participar des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet i la clau d’accés o bé el programari que permet la connexió amb l’aplicació.

Era força escèptic respecte de les bondats del webinar, malgrat tot,  em vaig asseure davant l’ordinador a l’hora prevista i eureka! A partir dels logins facilitats, tot va anar com una seda.

Primerament, un rellotge anava assenyalant els minuts que faltaven per a l’inici i quan va començar, la interfície de la pantalla va quedar dividida: la visualització de la presentació del ponent i del que anava explicant n’ocupava unes 3/4 parts ; i al lateral restant, dos espais on es podien adreçar preguntes a tots els participants o bé directament a algun dels conferenciants. Tot plegat amb un so perfecte i una coordinació excel·lent entre la veu i la presentació de PowerPoint (ideal per a les sessions web o conferències del programa Compartim, no trobeu?).

Respecte del contingut de la conferència, va ser molt interessant el repàs que el ponent va fer sobre les plataformes de web socials, entre les quals vull destacar: Bebo, Orkut, hi5, LiveJournal, Photobucket (totes amb anglès, of course, però el el traductor de Google fa meravelles).

I per allò que no tot a la xarxa és bon rotllo, va establir una vinculació entre aquestes xarxes i la comissió de delictes. Els delinqüents també saben utilitzar les noves tecnologies i per tant, es va insistir que cal fer una supervisió de la informació pública que generem sobre nosaltres i especialment, sobre tercers. Als EUA és ja habitual formar els adolescents i preadolescents sobre l’ús de la xarxa i les informacions i documents i fotos que s’hi pengen.

Sobre la imatge: mfryer7 © Meeting for start of webinar BY – NC – SA

Joan Galeano
Joan Galeano

One thought on “Concepte de webinar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s