Primers passos d’una nova i diferent comunitat de pràctica, CIRSO de Tarragona

feetAhir, a la seu dels Serveis Territorials de Justícia el plenari de la Comissió Delegada Territorial de la CIRSO del Camp de Tarragona va donar el vistiplau a la creació de la comunitat CIRSO de Tarragona, que es constituirà formalment el proper dia 23 de febrer.  Integrada per més de 90 professionals, tècnics i responsables institucionals, tindrà com a funció essencial la dinamització de la Comissió Interinstitucional per la Reinserció Social del Camp de Tarragona.

Els membres de CIRSO, distribuïts en quatre grups de treball, aportaran el seu coneixement i posaran en comú la seva experiència professional i tècnica, amb l’objectiu de millorar el nivell d’eficiència i eficàcia de les diferents accions i serveis adreçats a la reinserció de persones sotmeses a mesures judicials.

La qualificació de l’opinió, l’experiència i el coneixement és la millor garantia per superar les dificultats naturals en els processos de reinserció i apropar-nos a la configuració de polítiques i actuacions possibilitadores de la normalització social, en especial d’aquelles persones que, per diferents motius i realitats personals i familiars, s’han vist excloses d’una socialització plena.

La comunitat pretén, des del programa Compartim i la metodologia de gestió de la plataforma e-Catalunya, dur a terme un treball col·laboratiu en el qual tots puguem aportar i compartir coneixement i elaborar propostes innovadores.

En tant que comunitat de pràctica, explorarem noves possibilitats de compartir coneixement, com ara la transversalitat institucional, integrant-hi, a banda dels professionals del Servei d’Execució de Mesures Penals de Tarragona, altres dels àmbits de salut, seguretat pública, ocupació i serveis socials, tots moguts per l’interès de guanyar eficàcia i eficiència en els processos de reinserció i de millorar en l’execució de les mesures penals.

De moment, ja comptem amb el decidit suport i la confiança dels responsables del Departament de Justícia i dels Serveis Territorials de Tarragona i amb una bona dosi d’empenta del grup d’entusiastes que lideren el projecte.

Sobre la imatge: aussiegall © feet BY – 2.0

Francesc Moreno Espinosa
fmoreno_espinosa

One thought on “Primers passos d’una nova i diferent comunitat de pràctica, CIRSO de Tarragona

  1. Sempre és una bona notícia l’inici d’un projecte, sobretot quan hi ha il·lusió, oi? Molta sort en aquesta nova comunitat, Francesc, i si et cal qualsevol cosa, ja saps on som! 🙂

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s