IX Seminari Compartim

Ahir a la tarda va tenir lloc el IX Seminari Compartim al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, gairebé quatre hores denses d’analitzar casos, explicar històries sobre gestió del coneixement a les organitzacions i aprendre què són els entorns personals d’aprenentatge gràcies a l’Íñigo Babot, el Javier Martínez Aldanondo i la Dolors Reig. Ens va fallar la tecnologia i, finalment, ens vam quedar sense veure (el vam escoltar, però poquet) el Marcelo Lasagna que ens havia d’explicar, des de Xile, com hem de gestionar la informació a les organitzacions de manera intel·ligent (adéu al cobrador del frac, en les seves paraules).

Íñigo BabotÍñigo Babot va repartir un cas per analitzar en el decurs de la sessió i va explicar que el cas era conseqüència de l’experiència d’un curs que han fet els e-moderadors presencialment i en línia sobre la metodologia del cas, case study. També ens va explicar que el curs ha tingut una gran participació i intervencions molt rellevants.

I, tal com Babot demanava, es va generar el debat que és precisament l’objectiu de la metodologia del cas. Algunes persones del públic van plantejar la necessitat de combinar el case study amb una altra metodologia, ja que cal un coneixement previ abans d’endinsar-se en un cas. El mètode del cas potencia el debat, però per debatre cal un cert coneixement.

Javier Martinez AldanondoMartinez Aldanondo ens va explicar diverses històries per demostrar la importància de la gestió del coneixement a les organitzacions, però també a la vida real, i va insistir en la necessitat d’identificar el coneixement crític de les organitzacions. El tema recurrent de la sessió, allò que volia que se’ns quedés gravat: en gestió del coneixement, la paraula clau és anticipació.

Dolors ReigI, per finalitzar el seminari, Dolors Reig va emfatitzar sobre la importància de mantenir entorns personals d’aprenentatge (PLE) al mateix torn que configurem xarxes personals d’aprenentatge (PLN) i va recomanar específicament Netvibes, com un sistema de vigilància tecnològica, on algunes comunitats del Compartim ja hi estan construint espais per compartir tant informació com coneixement.

Presentació de Dolors Reig

Núria Vives
nuria_vives2

4 thoughts on “IX Seminari Compartim

  1. Bona jornada, tant conceptual com de continguts, enhorabona a l’organització i als ponents.
    Una salutació.

  2. Va ser força interessant. Això no obstant, penso que fer-ho tot de seguit resulta una mica dens, i la veritat és que un surt una mica espesset…Especialment trepidant va ser seguir la Dolors, que és una persona amb empenta, facilitat per al discurs i que aborda continguts molt i molt tècnics….Jo proposaria sessions més curtes i amb menys continguts concomitants.

  3. Joan: molt bons ponents. Potser per la novetat (per a mi) del case study, em va agradar molt l’Íñigo Babot i com, sense intervenir-hi gaire, fa que la gent parli i parli. Sembla que no som japonesos!

    Mercè: estem totalment d’acord. Sempre tinc la sensació d’haver aprés més coses quan les sessions són més breus i, a més, dilluns a quarts de vuit del vespre ja no hi caben més idees, oi?

Deixa un comentari