I Jornada de la comunitat CIRSO de Tarragona

I Jornada de la comunitat CIRSO de TarragonaEl 23 de febrer es va celebrar la I Jornada de la Comunitat de Pràctica de la CIRSO del Camp de Tarragona a la sala de Graus de la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili.

L’objectiu de la Jornada era la constitució del Consell d’Experts de la CIRSO en comunitat de pràctica. Formen part de la nova comunitat, que presenta una gran transversalitat institucional, més de 110 experts professionals de diversos àmbits -justícia, educació, seguretat, ocupació i serveis socials- tot units i treballant per millorar i fer més efectiva la reinserció social inherent a l’execució de les mesures penals.

En aquesta I Jornada, el secretari general de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, Albert Batlle, va intervenir amb la ponència “Les polítiques socials de l’execució penal a Catalunya, una aposta de futur per a la cohesió social”, en què va presentar les línies essencials de la política desenvolupada pel Departament de Justícia en matèria penitenciària, la seva evolució i els reptes de futur.

La cloenda va anar a càrrec del president de l’Audiència Provincial de Tarragona, Javier Hernández García, el qual en la seva intervenció va destacar la necessitat de millorar els processos reeducatius i de reinserció social tenint en compte la complexitat de les situacions personals, fet que dóna qualitat a la intervenció judicial.

També hi van haver dues altres ponències, més tècniques, dedicades a fixar els objectius de la comunitat i la metodologia de treball.

Voldria destacar l’opinió qualificada, l’experiència i el coneixement dels membres de la comunitat com la millor garantia per superar les dificultats naturals dels processos de reinserció i configurar polítiques i actuacions que facilitin la normalització social, com també el suport institucional que hem rebut. Tot això sumat a l’entusiasme del grup que lidera el projecte i l’interès i participació de la resta de membres de la comunitat és el que ens ha permès tenir l’oportunitat d’aprendre treballant i d’innovar en noves formes de treball col·laboratiu.

Presentació de la comunitat. Objectius i mètodes de treball

Francesc Moreno
fmoreno_espinosa

3 thoughts on “I Jornada de la comunitat CIRSO de Tarragona

  1. Sembla molt interessant, sobretot pel tractament transversal d’una matèria tan complexa com la reinserció: els diferents punts de vista segur que enriqueixen no només els membres de la comunitat de pràctica, sinó que els temes que analitzeu poden transcendir a altres comunitats de l’àrea de tractament.

    Enhorabona per l’èxit de la jornada i endavant!

    Núria

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s