Entrem en una segona etapa del programa Compartim

formació e-moderadorsL’any 2010 està provant bé al programa Compartim. Després de cinc anys intensos d’esforços, dedicació, constància, perseverança, i de vegades, també, de petites dosis d’incomprensió, entre tots els que conformem el programa hem pogut arribar a una nova etapa de desenvolupament i consolidació del treball col·laboratiu a l’Administració pública, que mostra per la via dels fets i de la pràctica que és possible una altra manera més eficient de treballar (i aprendre). No ens falten motius per començar a estar satisfets.

Formació/Aprenentatge. Entre els mesos de gener i febrer vam seguir un curs basat en la metodologia del cas study i que va impartir Iñigo Babot amb una dinàmica molt participativa (1.429 consultes i 156 aportacions). El curs es va enfocar en quatre àrees de feina i desenvolupament dels e-moderadors:

 • Com incrementar la participació perifèrica en les CoP
 • Com millorar la política d’incentius per a les CoP
 • Com millorar l’eficiència en el treball col·laboratiu en línia
 • Com millorar l’eficiència en el treball col·laboratiu presencial

Creiem que el coneixement aportat té molta qualitat i ens ha servit a tots per aprendre de tots (que era l’objectiu principal) i per tenir ja una mena de model del que ha de ser la feina de l’e-moderador.

En aquest sentit, i amb la idea de vincular les CoP a aprenentatges reals dels participants, estem rebent ja algunes experiències. Steve Dale, que obrirà el congrés Noves Estratègies Formatives per a les Organitzacions, ja ha enviat la seva contribució.

premi Expoelearning 2010Projecció. Va començar el mes de desembre passat en què a la IV Jornada del Programa Compartim vam presentar el llibre El treball col·laboratiu a l’Administració i el mateix dia, 3 de desembre de 2009, Dolors Reig també presentava el programa en el congrés educatiu On line Educa Berlin 2009. Posteriorment hem estat en diversos fòrums i esdeveniments que demostren l’interès que suscita el programa Compartim i per extensió, el treball col·laboratiu.

European Conference on Prison Education: presentació Compartim Project: Knowledge Management Communities of Practice for prisons workers in the Autonomous Government of Catalonia (Budapest, 23 de febrer)  a Slideshare
Expoelearning 2010: Jornada sobre Gestió del Coneixement a les Administracions Públiques (24 de febrer)
IDC Gestión de Contenidos (Madrid, 25 de febrer i Barcelona, 3 de març)
Innovación en la Administración (govern basc, 2 de març)

També hem publicat en format digital la traducció al castellà de la publicació presentada al desembre: El trabajo colaborativo en la Administración, que ha tingut un gran nombre de descàrregues.

Jesús MartínezJesús Martínez

7 thoughts on “Entrem en una segona etapa del programa Compartim

 1. Tens molta raó que una de les coses que s’ha fet bé ha estat una formació continua de molta qualitat, la qual ens ha permès créixer com a e-moderadors, i evidentment, hi estic d’acord, amb molta perseverança i constància.

  Ànims a tots plegats i a continuar amb aquesta etapa de constant evolució.

  M'agrada

 2. Crec que es una experiència que enganxa perquè quan mires enrere veus el camí fet i les relacions entre persones que han treballat plegades per millorar la seva pràctica professional. I si mires endavant, et trobes envoltada de persones amb curiositat, energia i estima per la seva professió. Endavant!

  M'agrada

 3. Tens molt raó Nuria. A la vostra comunitat de Mediadors Familiars, no només pel programa Compartim, heu estat exemplars de com ser innovadors i fer creixer nous serveis i programes per a nous usuaris.

  M'agrada

 4. Hola a tothom!!!! I l’últim cop a l’espatlla de suport ha estat la 19a sessió web, en què Antoni Gutiérrez-Rubí ens va explicar de manera exemplar com el treball col·laboratiu és una de les manifestacions del rol de lideratge de l’Administració.

  Ànims, doncs, i endavant!

  Us poso algunes de les perles que es van dir:

  – El canvi no és tecnològic, és cultural i implica una nova cultura de la comunicació i un model organitzatiu diferent que impulsi el talent creatiu: la creació col•laborativa i la intel•ligència col•lectiva.

  – L’Administració ha de respondre amb transparència les demandes d’una societat cada cop més crítica i exigent.
  – L’objectiu de la informació no és detectar el poder sinó compartir-la per millorar i canviar les coses.
  – Innovar no és fer una cosa que no feies abans, sinó fer una cosa nova que necessites aprendre.
  – La innovació comporta el plaer d’aprendre, però també de saber i de compartir. Això ens farà millor professionals, millors persones i serem més feliços.

  M'agrada

 5. Déu n’hi do la feina que portem feta, Jesús, i encara no ha acabat el trimestre. És una sort que, per fi, ens comencin a entendre i comencem a poder endreçar aquelles idees que intuïtivament ens han portat fins on som.

  Si has passat aquests dies explicant al món la nostra experiència, potser és que ho devem haver fet una mica bé 🙂

  M'agrada

 6. Sí, Núria, i ara en són molt més. Dani Gimenez de l’ASP està impulsant la CoP amb molta força. Demà, 12 de març, fan la seva Jornada de Bones Pràctiques. En tenen moltes i de gran qualitat.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s