Reconeixement i responsabilitat: segona etapa del programa Compartim

InnovarAquestes dues paraules, reconeixement i responsabilitat, al meu entendre tindran a partir d’ara una relació estreta al programa Compartim.

Reconeixement. Tal com comentava a l’entrada anterior, han estat cinc anys de treball dur per part dels e-moderadors i coordinadors, en primera instància, i també de la resta d’integrants del programa, que han fet possible una via inèdita de treball col·laboratiu en l’Administració pública. Crec que hem sabut representar bé el nou apoderament que actualment demanen els integrants de les organitzacions. Vam tenir la sort que el Departament de Justícia i el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada van confiar en un projecte d’aquest tipus ja en el 2005, una època en què tot just es començava a parlar dels canvis que comportava la irrupció de la tecnologia i Internet a les organitzacions. Doncs bé, al 2009 i 2010 s’ha pogut visualitzar tot plegat en guanyar dos premis importants: el premi al millor bloc corporatiu (Gestió del coneixement) i el premi al millor cas pràctic de l’any en el marc de l’Expoelearning 2010.

Responsabilitat. Ara, i ja amb vista al futur, és més fàcil impulsar el treball col·laboratiu en el nostre context organitzatiu. L’any 2010, l’hem començat amb tres noves comunitats i múltiples demandes. Les expectatives de millora en l’àmbit organitzatiu i professional són molt altes. En conseqüència, tots hem de ser molt curosos en la feina que fem de mantenir les comunitats i esforçar-nos per aconseguir millores reals i contribucions de coneixement. Els e-moderadors i coordinadors tenen -tenim- ara aquesta nova responsabilitat. Potser podríem dir que és una pressió afegida, però crec que pel perfil dels que treballem per la innovació, serà ben rebuda.

Sobre la imatge: Wiertz Sébastien © Innovate BY – NC – SA

Jesús Martínez
Jesús Martínez

9 thoughts on “Reconeixement i responsabilitat: segona etapa del programa Compartim

 1. És una satisfacció inesperada trobar-se participant en una iniciativa innovadora, el que va començar com una simple resposta responsable a una demanda de la institució ha donat pas a una implicació professional que satisfà l’objectiu d’innovar i millorar cada dia en el desenvolupament de les meves funcions. Em sento afortunat de participar i agraeixo a l’equip del CEFJE i als meus responsables l’oportunitat que m’ofereixen per aprendre i desenvolupar nous coneixements.

  Per tant, estic d’acord amb el Jesús, reconeixement sí, però encara més important és la responsabilitat que ara tenim de mantenir aquest lloc d’avantvanguarda en noves formes de treballar dins les organitzacions públiques.

  En el meu cas concret, hi ha un factor afegit, el caracter innovador i obert de la nova comunitat Cirso de Tarragona, amb membres externs al Departament, i que fins al moment ha obtingut una àmplia resposta i interès. Això posa al Departament de Justícia, la seva delegació territorial i el conjunt dels seus tècnics en el punt de mira d’altres institucions territorials i professionals de prestigi de diferents àmbits que han confiat en la nostra iniciativa.

  Esperem estar a l’alçada, i fer amb el nostre esforç i voluntat innovadora un pas més en el desenvolupament d’aquest model de treball i canvi en les organitzacxions públiques que contribuexi a la millora dels seus serveis.

  Felicitats i gràcies a tots els que feu possible aquesta interessant experiència.

  M'agrada

 2. Francesc, Paco, és veritat ara que ja hem recorregut una part del camí entrem en una fase de més visibilittat però també molt exigent. El treball diari incentivant i donant impuls a les CoPs farà que arribem encara més lluny. No hem de relaxar-nos.

  M'agrada

 3. La dualitat responsabilitat-reconeixement és per a mi inseparable, ja que és com la concreció de la necessitat d’harmonia entre l’exigència i la recognició/valoració. Quan no hi ha equilibri entre ambdues el sistema es desestabilitza i es perd. Per això em sembla important el que dius, Jesús, i penso que els dos conceptes estan ben triats i conjuntats.

  Tot just m’inicio en el programa. No sé com anirà l’experiència, però en tinc ganes, la meva gent també i tinc la gran sort de trobar-me les coses una mica fetes quan em sorgeixen els dubtes. Amb això vull dir que puc comptar amb l’experiència de molts altres que s’han hagut d’obrir camí i i això a mi em facilitarà la tasca.També sé que tot i així, hauré d’improvisar de vegades. Així que, per començar, el meu reconeixement i gratitut a tots els e-moderadors que heu estat pioners i que em guieu en els meus inicis. Gràcies.

  M'agrada

 4. Felicitats a tots, i també com a e-moderador de Juristes criminòlegs, compartir aquest nou premi en reconeixement a la feina feta, que no és poca.

  Penso que no ens fan falta premis per continuar treballant com ho estem fent, però fa molta il·lusió que et reconeguin la feina feta i serveix per continuar amb més ganes.

  Per la meva banda continuaré treballant per anar modificant la nostra realitat professional cap a una de més qualitat, eficiència i més competències professionals.

  Tots els que hi participem tenim clar que és un cami molt vàlid, que ens dóna competències en habilitats i ens capacita per continuar treballant perquè la nostra organització i jerarquies siguin cada vegada més sensibles a aquestes estrucutres i plataformes de treball.

  A la meva comunitat, en aquests moments tenim una xarxa d’implicació que podria rondar el 20% del col·lectiu, i una audiència del 60 o 70 % del col·lectiu.

  Per a mi, el repte per al 2010 és aconseguir explicar les bondats d’aquest model i fer una tasca de formació en el colectiu base i en els comandaments sobre la comunitat i el projecte de gestió de coneixement per continuar aconseguint millores reals. És evident que també donarem un gran pas quan estiguem presents en els processos de formació dels nous professionals.

  M'agrada

 5. Enhorabona a tots i a totes per la feina feta !!!!!!!!!!!

  Estic d’acord amb el Joan Galeano que l’assignatura pendent és la implicació dels comandaments en el projecte, sinó serà més complicada, i a llarg termini, la consolidació del programa i la integració del treball col·laboratiu en les nostres tasques professionals. Bé, continuarem treballant, val la pena l’esforç.

  M'agrada

 6. Jo estic molt orgullosa de tots nosaltres, de la feina que hem fet i del ritme que porta tot això. M’ha agradat molt la manera com hem enfocat últimament el treball, el case-study, mirar-nos una mica dins i veure què podem millorar i què podem deixar, què podem fer i tot per anar més endavant.

  Penso que sí que tenim una responsabilitat. Espero que la tinguem tots i que les coses de les que hem anat parlant, després de fer aquesta mena de psicoteràpia col·lectiva, es tinguin en compte i anem a l’alça.

  Felicitats a totes i tots.

  M'agrada

 7. Enhorabona pel reconeixement de la feina feta i felicitacions per a totes les persones que fan possible que cada dia aprenguem els uns dels altres.

  Ajuda molt veure que es valora el treball que es fa, motiva i donar certa empenta a continuar treballant amb entusiasme i amb ganes.
  Com diu Joan i Susanna hem de continuar treballant perquè en la nostra organització es tingui més present aquesta forma de treballar, més implicació per part dels comandaments. Hem de contribuir a que els companys coneguin la plataforma virtual i que la valorin i la utilitzin com una eina important on debatre i treballar temes que ens ajudin en la nostra tasca professional.

  Moltes felicitats i gràcies, com diu Mercè als que ens guieu als e-moderadors que portem menys en això.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s