III Jornades de Monitors Artístics de Centres Penitenciaris

classe de teatreEl mes de febrer vam fer les III Jornades de Monitors Artístics de Centres Penitenciaris, les quals van comptar amb una gran assistència i acceptació.

Al matí, al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada es van presentar els productes elaborats durant l’any 2009: Noves tecnologies aplicades al so, Edició de vídeo i Guia de bones pràctiques per a artistes. Aquest any, com a novetat, van ser els mateixos interns que havien incorporat a les seves activitats els productes Noves tecnologies aplicades al so i Edició de vídeo els que els van presentar, van parlar de l’experiència  i van mostrar els primers resultats. Aquest fet va tenir una acceptació molt bona, tant pels monitors assistents com pels mateixos interns, tant és així, que hem pensat de repetir-ho.

Així mateix, hi va haver un debat molt interessant i participatiu amb els representants de l’Associació Teatrodentro i de l’Ateneu Barcelonès de Nou Barris, en què es va tractar la tasca que duen a terme amb interns o exinterns de les presons de dins i fora de Catalunya.

Després del dinar de germanor, vam anar al centre cívic del Convent de Sant Agustí per participar en un taller de teatre improvisat, impartit pel company que treballa a la Model. A banda de molt divertit, va ser molt útil per a les activitats dels tallers, especialment els de teatre i música, perquè ens van ensenyar com fent ús de l’expressivitat, la creativitat i l’agilitat mental podem elaborar i pragmatitzar en molt poc temps les propostes donades.

La Jornada es va cloure amb el concert de música del grup Monitores Artríticos, com a producte del taller Noves tecnologies aplicades al so, i també per ajudar a crear un clima encara més distès.

Sobre la imatge: Maurits Burger © drama class BY- NC- SA

Sònia Marco
Sònia Marco

One thought on “III Jornades de Monitors Artístics de Centres Penitenciaris

  1. Que bé veure tot el que feu a presons, a nosaltres a Justïcia Juvenil ens agradaria molt aprendre de les vostres experiències, i poder adaptar-les al nostre treball.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s