Deures pendents

tasses de cafèEra abans de Nadal i sortia del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada quan, a la porta mateix, vaig trobar Jesús Martínez. Vam tenir un breu, però com sempre interessant, intercanvi d’opinions, i en acomiadar-nos em va demanar que fes un post per al bloc (un d’aquells “de aquí te pillo”, com ell diu). Vaig comprometre’m per abans de cap d’any i, ja ho veieu, gairebé a meitat d’abril i encara res. I em sabia greu, perquè m’agrada complir allò que prometo, però els dies anaven passant. Podia justificar-me en la feina, com sempre absorbent i abundant, però en el fons sabia que no era cert. La veritat era que volia escriure sobre unes notes que havia transpaperat i això m’impedia fer el post. Era com si obligatòriament hagués d’escriure sobre el que em faltava, i la sensació de no haver fet els deures anava creixent.

I així fins ahir, quan, durant la jornada laboral, em va sonar el mòbil. La veu a l’altra banda era la d’un jove que havia portat en llibertat vigilada, des de febrer del 2006 a desembre del 2008. Simplement trucava per saludar-me i informar-me que tot li anava bé i, de passada, quedar per fer un cafè. La trucada va fer-me la il·lusió lògica que causa la feina ben feta i la recuperació d’un jove. Com sempre en aquests casos, vaig començar a pensar quin era el tret diferencial amb tantes altres intervencions i vaig recordar una matinada d’un dia d’estiu de fa uns anys, quan vaig entrevistar-me amb el seu pare, aleshores molt preocupat per la implicació del seu fill en un nou delicte, i el mateix jove. Vam parlar durant una bona estona, mentre preníem un te i escoltàvem el jove.

Després d’aquella intervenció el menor no va cometre cap més delicte i, pel que em va dir ahir, així ha estat fins ara (tot plegat reforça la feina que està duent a terme el grup de medi obert d’intervenció amb famílies). Quan vaig penjar el telèfon sabia que aviat tornaria a fer un cafè amb un amic i que ja tenia el post que havia promès a un altre.

Sobre la imatge: essjay © Morning Cup of Coffee BY- NC- SA

Miquel Àngel Tapias
Àngel Tapias

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s