CoP Mediació penal juvenil, hem publicat!

Presentació de Valoració de la mediació penal juvenil per part de víctimes i infractorsEl dimarts passat la nostra comunitat va presentar la publicació del producte del 2009, la investigació Valoració de la mediació penal juvenil per part de víctimes i infractors. L’acte va tenir lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada amb un gran èxit de convocatòria. A la sala no hi cabia ni una agulla.

Per a nosaltres ha estat molt satisfactori comprovar l’interès que ha creat el nostre treball, no només entre els mediadors, sinó també entre professionals d’altres àmbits. La nostra intenció en publicar la investigació era compartir amb altres professionals les dades i reflexions que s’hi recullen, perquè el debat s’ampliï i sigui útil per a més persones.

Com ja varem dir el dia 20, no preteníem arribar a cap conclusió. Al contrari, volíem deixar la porta oberta a dubtes i suggeriments i així continuar generant estudi, investigació i compartir coneixement.

Presentació de Valoració de la mediació penal juvenil per part de víctimes i infractorsLes dades reflectides al document es refereixen a 209 persones que han realitzat un procés de mediació a justícia juvenil. Primerament oferim una visió general del conjunt dels enquestats i després, analitzem el grup de víctimes i el d’infractors i fem una comparativa entre ambdós. La part final del document recull les reflexions i el debat que han generat aquestes dades.

L’estudi el podeu trobar a la biblioteca del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada i a l’apartat publicacions del web del Departament de Justícia, i si ho voleu, també el podeu comprar a qualsevol de les llibreries de la Generalitat. I, no cal dir que si teniu interès a comentar amb nosaltres qualsevol aspecte de Valoració de la mediació penal juvenil per part de víctimes i infractors, estem a la vostra disposició.

Núria Mora del Hoyo

2 thoughts on “CoP Mediació penal juvenil, hem publicat!

  1. Crec que aquest cop la sala es va fer petita. I crec que és perquè a vegades no som prou conscients de com de bé fem algunes coses i l’interès que poden tenir per als altres.
    Em va agradar molt veure gent que no era de Justícia, però que estava vinculada al programa de mediació (entitats de víctimes i entitats col·laboradores). I em va agradar sobretot que encara demanessin més, l’ampliació d’aquests estudis s’ampliessin i amb la seva implicació.
    També m’agrada que el grup Mediació penal de justícia juvenil hagi crescut tan ràpidament, hagi madurat i especialment, hagi començat a produir qualitat. Moltes gràcies pel vostre producte.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s